Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-17-2014, 10:12 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Tombullara Moral Diyeti




1-Eğer bir şey yerseniz ve sizi kimse görmezse, yediğinizin kalorisi sayılmaz.
2-Diyet bir içecekle beraber baklava ya da herhangi bir tatlı yerseniz, yediğiniz tatlıdan aldığınız kaloriler, diyet içecek tarafından geçersiz sayılır.
3-Başka birisiyle yemek yerken, ondan daha çok yemezseniz yedikleriniz sayılmaz.
4-Tıbbi amaçlı alınan gıdalarda kalori mevcut değildir. Örnek; sıcak sütlü kakao, yağlı tavuk suyuna tel şehriye çorbası, dondurma (yalnız bademcik ameliyatı olanlar için)…
5-Sinemada film veya televizyon seyrederken yenilen yiyecek (örnek meyve, kuruyemiş, patates cipsi, çikolata, her tür içecek ve sandviç vs.) eğlence aktivitesinin bütününü kapsadığından ve sadece yemekle alakalı olmadığından kalorileri sayılmaz.
6-Kırık bisküvi ve parçalanmış çikolata, simit, poğaça vs. gibi gıdalarda kalori yoktur. Kırma, parçalama ve koparma işlemleri kalori kaybına sebep olur.
7-Bir şey hazırlarken kaşık, çatal, bıçak ve kepçeden yalanan gıdaların kalorisi sayılmaz. Örnek; yaş pasta hazırlanırken bıçaktan yalanan krema, ekmeğe yağ-bal sürülürken yalanan bal, köfte kızartırken çatala batılı kalıp yenilen köfte gibi.
8-Aynı renge sahip gıdalar, aynı kaloriye de sahiptirler. Örnek; karnabaharla beyaz çikolata, haşlanmış ıspanakla antepfıstığı ezmesi gibi.
Not: Çikolata “joker renk” sayılıp bütün gıdalarla yer değiştirebilir…

Alıntı ile Cevapla