Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-08-2015, 11:11 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Gelin saçı yaptırırken bunlara dikkat!

DÜĞÜNÜNÜZDE SAÇINIZIN MÜKEMMEL GÖRÜNMESİNİ İSTER MİSİNİZ?



Düğün sezonu açıldı, gelin adayları kendileri için en uygun saç modelini aramaya başladılar. Trio Kuaför’ün sahibi Sebahattin Karabulut, 2012 yılının gelin saç modelleri ile ilgili bilgiler verdi.

Havanın yavaş yavaş ısınmaya başladığı, bahardan yaza doğru geçtiğimiz bugünler, evlilik ve düğün törenlerinin de yoğunlaştığı dönemler olarak yaşanıyor. Havanın güzel, organizasyon ve mekanın sorunsuz olmasını isteyen, herkesin beğenerek söz ettiği bir düğün hedefleyen gelin adayları için bireysel hazırlıklarında en önemli aşamalardan biri ise “gelin başı” yani saçları…
Her gelin yıllar içinde gelin olarak ulaşmak istediği bir görüntü zihninde oluşuyor ve gelin adayları bu fikirle kuaföre gidiyor. Bu nedenle gelin adaylarını dinlemek çok önemli. Gelin adayının istediği görüntüyü tam olarak öğrendikten sonra düğünün yapılacağı yer, mekanın özellikleri, gelinliğin modeli ve rengi, damat adayının boyu gibi pek çok kriteri değerlendirerek, uygun bir saç modeli belirleniyor. Gelin adayı ile mutabakata vardığımız saç modelini mutlaka önceden bir veya iki kere deniyoruz. Böylece hiçbir risk taşımıyor.
Gelin adaylarına öneriler
* Eğer gelin uzun boyluysa ve damatla arasında boy farkı çok azsa, saçta boyu yükseltecek modeller önerilmiyor. Topuz bile olsa aşağıda kalan uygulamalar gerçekleştiriliyor. Düğünden 15 gün önce saçın mutlaka bakıma alınması, boya yapılacaksa boya uygulamasının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tek renk ve koyu renk yerine, daha yumuşak tonlar ve özellikle gölge, ışıltı taşıyan saçlar tavsiye ediliyor. Arada ton farkı olan saçlar, ışıkla birlikte çok daha güzel bir görüntü oluşturuyor.
* Gelin adayının yüz hatları çok sertse, sıkı bir topuz asla önerilmiyor. Genellikle evlilik kararı düğünden çok önce alındığı için gelin adaylarının çoğunlukla uzun saçlı oluyor ancak orta uzunluktaki saçlarda istenirse postiş ile boyu uzatılabilir.
* Gelin adayı kısa saçlı ise ve böyle gelin olmak istiyorsa, maşalı ve wag’lı, ıslak görüntülü uygulamalar yapılabiliyor.
Gelin başının en önemli özelliği…
Gelin başında en önemli özellik ise modelin dayanıklı olması... Saçın, bütün bir gün ve gece bozulmadan kalması isteniyor. Çünkü gelin adayları en çok bir süre sonra formunu kaybederek yüzlerine düşen saçlardan rahatsız oluyor. Bu nedenle de topuz en çok tercih edilen model. Ancak topuzda da klasik altyapının üstüne modern dokunuşlar yaparak, günümüz trendini yakalıyoruz. Duvak modeli de çok önemli ve saçı kapatmayan modellerin tercih edilmesi gerekiyor.
Geçen yıllarda doğal görünümlü saçlar yoğunlukla isteniyordu ancak son bir yıldır biraz daha uğraşılmış modeller ve modern topuzlar talep görüyor. Gelin adayları saç renginde en doğal renklerine yakın tonları tercih ediyor. Çünkü fotoğraflarını yıllar sonra çocuklarına gösterdiğinde, doğala en yakın halinin en güzel şekliyle görünmek istiyorlar.

Alıntı ile Cevapla