Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-19-2015, 08:09 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Ikiz bebek hazırlığı nasıl yapılır?

İKİZLERE HAZIRLIK YENİDOĞAN BEBEK HAZIRLIKLARINDAN FARKSIZDIR SADECE DAHA ERKEN YAPILMALIDIR.



İkizlere hazırlık yenidoğan bebek hazırlıklarından farksızdır sadece daha erken yapılmalıdır.

Bebekler 32.haftadan itibaren herhangi bir haftada doğabilirler bu da doğumun erken gerçekleşebileceği anlamına gelmektedir. Bu nedenle bebek alışverişinin 32.hafta civarında yapılmasında fayda vardır. Önemle dikkat edilmesi gereken nokta kıyafetler ve diğer sarf malzemelerin bol tutulmasıdır. Örneğin bezler ve silme mendilleri gibi. Alışverişler doğum öncesinde yapılmasa da gözle alışveriş yapılıp nereden ne alınacağı önceden planlanabilir. Erken doğsalar da alışverişi aile fertleri tamamlayabilirler.
Araba koltukları: İkiz bebekler hastaneden eve getirilirken tüm bebekler gibi araba koltuklarında yolculuk etmelidirler. İki araba koltuğunun da arabanın arka koltuğuna yerleştirilebilir olacağından emin olmak gerekir. Araba koltuğundayken özen gösterilmesi gereken en önemli konulardan biri bebeklerinin boyunlarının katlanmamasıdır. Bunun için ayak tarafları yükseltilebilir.
Kıyafet alışverişi: Bebek tulumları ve zıbınları hem yeni doğana göre hem de bir boy ufak bebeğe(prematüre) göre alınabilir. Bebeklerin beslenme çeşidine göre süt pompası, anne memesine uygun biberon, kadeh ve ilaç kadehi gibi beslenmeye yönelik alışverişleri de yapılmalıdır.
Bebek odası: Bebekler eve geldikten sonra aylarca gözetim altında kalmalıdırlar. En az 3-4 aylık olup kendileri vücutlarını döndürene kadar çok dikkatli bir şekilde gözlemlenmelidirler. Bir bebek yatağı ebeveyn odasına alınıp, iki yenidoğan bebek aynı yatakta yatırılabilir. Yatağın özelliği döşeğinin sertçe olmasıdır. Ayrıca çarşaflarının gergin olması ve yatağın içinde yastık bulunmaması tavsiye edilir.
Alıntı ile Cevapla