Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 02-17-2015, 06:26 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Çarpıcı bir makyaj için 7 ipucu




Kadınlar her gün makyaj yapma ihtiyacı hisseder. Üstelik bir de çalışıyorsanız bu mecburiyete dönüşür. Cildiniz her gün parlak ve canlı olamayacağı için solgun olduğunuz günlerde bunu kapatabilmeniz önemlidir. Bunun için günlük makyajınızı çarpıcı hale getirin.
İşte size bunun için 7 yöntem...
1- İlk olarak yüzünüze makyaj altı bazınızı sürün.
2- Ardından göz altınızda morluklar, yüzünüzde sivilce ya da kızarıklıklar varsa kapatıcınızı uygulayın. Rengi cildinizden bir ya da iki ton açık olmalı. Kapatıcınızı parmaklarınız yardımı ile cildinize iyice yedirin. Her makyajda sabit olan T bölgesine de uygulayın.

3- Sıra geldi yüzünüze fondöteninizi uygulamaya. Bu arada mutlaka fontöteniniz cildiniz ile aynı tonda ya da yarım ton daha açık olmalı. Hemen ardından allığınızı uygulayın. Sarışınsanız somon tonlar, esmer iseniz de kahve, mürdüm tonları size çok yakışacaktır.
4- Fondöteninizi yüzünüze uyguladıktan sonra büyük bir fırça yardımı ile pudranızı sürün. Unutmayın pudra her zaman makyajınızın sabitleyicisidir, hem yüzünüzde uzun süre kalır, hem de pürüzsüz gösterir.

5- Sıra geldi gözlere... İsteğinize bağlı olarak, doğal tonlarda bir far uygulayabilirsiniz. Gözleriniz koyu renk ise ideal renk farlarınız; bej ve sedef tonlarıdır, açık renk gözleriniz varsa da hemen hemen her renk tonunu rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Farınızı gözlerinize uygularken, göz kapağınızın üzerindeki çıkıklara uygulayın. Bu arada unutmayın; açık renk far gözlerinizi öne çıkarır, koyu renk far ise daha derin, daha basık gösterir.
6- Gözleriniz büyük ise göz içinize, küçük ise kirpik diplerinden göz kaleminizi çekin. Kirpiklerinize de iki kat mascaranızı sürün.

7- Son olarak rujunuzu uygularken, günlük makyaj için en uygunu olan yumuşak bir ruj tercih edin.
Alıntı ile Cevapla