Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 03-05-2015, 05:15 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Evde parfüm yapımı




Evde parfüm yapma fikri, ilk başta kulağınıza garip gelebilir. Ancak içeriğinde herhangi bir zararlı kimyasal olmayan, mis gibi kokan ve uzun süre kalıcılık sağlayan bir parfümü çok küçük bir bütçeyle evde hazırladığınızda, sonuçlardan memnun kalacağınıza eminiz. Hadi, hemen denemek için kolları sıvayın!
Malzemeler:
3 farklı esansiyel yağ (25 damla)
5 damla gliserin
3 yemek kaşığı votka
2 yemek kaşığı damıtılmış su
Parfüm şişesi
Karıştırmak için kavanoz
Hazırlanışı:
Sevdiğiniz 3 farklı esansiyel yağı seçin. Biz, 10 damla portakal yağı, 10 damla okaliptüs yağı ve 5 damla limon yağını kullandık. İsterseniz birbirileriyle uyumlu (çiçek, gül, melisa, yasemin vb.) ya da baharat (tarçın, vanilya, zencefil vb.) yağlarını kullanabilirsiniz.
Bir kavanozun içerisine 2 yemek kaşığı damıtılmış suyu ekleyin. Daha sonra 3 yemek kaşığı votkayı ve 5 damla gliserini ekleyip karıştırın.
Seçtiğiniz esansiyel yağların bir kısmını bu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sıvılar iyice karıştıktan sonra, kalan yağlarınızı da ekleyin ve kavanozun kapağını kapatın.
Kavanozun içindeki karışımı en az 12 saat serin bir yerde bekletin. 12 saat sonra hazırladığınız bu sıvıyı tekrar karıştırın ve temiz bir parfüm şişesinin içine doldurun. Parfümünüz hazır!
Alıntı ile Cevapla