Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-24-2015, 10:31 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Asetonsuz Oje Nasıl Çıkartılır?




Tırnakları güzel gösteren rengarenk ojeler tüm kadınların vazgeçilmezleri arasındadır. Sarısından kırmızısına, yeşilinden mavisine hemen her renkte olan ojelerin nasıl sürüleceğini bilmek kadar nasıl çıkarılacağını bilmek de önemlidir. Asetonunuz olmadığında ojelerinizi çıkarmak için kullanılabileceğiniz yöntemler:
  1. Ojeyi oje ile çıkarma: Bu yöntem daha çok açık renk ojelerde kullanılmakla beraber oje çıkarmak için oldukça kolay bir yöntemdir. Tek ihtiyacınız olan açık renk bir oje ve bir miktar pamuk. Ojeyi ojeli tırnağınızın üzerine sürün ve pamuk yardımıyla silin. Ojenizin kolayca silindiğini göreceksiniz.
  2. Kolonya ile çıkarma: Koyu ya da açık renk fark etmeden oje çıkarmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bir çay tabağının içerisine tırnaklarınızın tamamını kaplayacak şekilde bir miktar kolonya koyun. Tırnaklarınızı kolonyanın içine batırıp 3-4 dakika bekletin daha sonra ojelerinizi nemli bir pamuk yardımı ile silin. Yumuşadığı için kabaran ojeleri tırnağınızla kazımak ojelerinizi daha hızlı çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
  3. Alkol ile çıkarma: Kolonyada uyguladığınız yöntemin aynısını alkol için de kullanabilirsiniz. Alkol kolonyadan daha güçlü bir madde olduğu için dikkat etmeniz gereken nokta tırnaklarınızı yalnızca 1 dakika alkolün içerisinde bekletmek. Asetondan sonra en kolay yöntem ojenizi alkol ile çıkartmaktır.
  4. Sirke ve limon ile çıkarma: Bir kap içerisinde bir miktar sirke ve limon suyunu karıştırın. Pamuğunuzu bu karışıma batırıp ojelerinizi silmeye başlayın. Bu karışımın ojenizi yumuşatması asetondan daha uzun süre alacağı için kolonya ve alkolde uyguladığınız yöntemi uygulayıp tırnaklarınızı birkaç dakika bu karışımın içerisinde beklettikten sonra ojelerinizi silmeye başlamanız size kolaylık sağlayabilir.
Tüm bu işlemler tırnağınızın kurumasına neden olabileceği için ojelerinizi çıkardıktan sonra parmak uçlarınıza ve tırnaklarınıza nemlendirici sürmeyi unutmayın.

Alıntı ile Cevapla