Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-17-2016, 10:54 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Vajinoplasti (Vajina Daraltma Ameliyatı)



Vajinoplasti nedir?
Vajinoplasti, vajina daraltma operasyonudur. Vajinanın eski haline döndürülmesi sağlayan bir tedavi yöntemidir. Vajina, özellikle çok sayıda doğum yapan ya da zor doğumlar yapmış olan kadınlarda genişleme eğilimindedir. Bu sebeple de cinsel ilişki hem kadın, hem de erkek açısından olumsuz etkilenmektedir. Vajina daraltma operasyonları ile, cinsel yaşam düzeltilebilir ve kadının kendine olan güveni tazelenebilir.
Vajinoplasti operasyonu, genişlemiş olan vajinal dokunun alınması ve vajinanın etrafında bulunan yumuşak doku ve kasların sıkılaştırılması prensibi ile uygulanmaktadır. Kimi zaman labiaplasti yani büyük dudakların da küçültülmesi ya da şeklinin düzeltilmesi operasyonları eş zamanlı olarak uygulanabilir. Çoğunlukla çocuk sahibi olan kadınlar bu operasyon için başvurmaktadır.
Vajinoplasti nasıl yapılır? Ne kadar Sürer?
  • Vajinoplasti operasyonunda karından herhangi bir kesi yapılmasına gerek yoktur, ameliyat yalnızca vajen bölgesine uygulanmaktadır. Operasyon yaklaşık olarak 30-40 dakikada tamamlanmaktadır.
  • Vajinanın girişi ve 3-4 cm içerisi daraltılır. Ardından dikiş atılır. Bu dikişler kendiliğinden eriyen dikişlerdir. Bu sebeple operasyon sonrası yeniden dikişler aldırılmaz.
  • Vajina daraltma ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır. Operasyondan sonraki ilk 2 haftada vajinal akıntı görülebilir. Ortalama olarak 6 hafta sonra doktor kontrolünde, cinsel ilişkide bulunmak için herhangi bir engel görülmüyor ise cinsel ilişkiye başlanabilir.
  • Operasyon, hastanın tüm yaşamanı etkileyen, büyük bir girişim değildir. Operasyondan yaklaşık olarak 1-2 gün sonra, hasta günlük yaşantısına dönebilir.
  • Şayet vajina daraltma operasyonundan sonra hasta hamile kalırsa, normal doğum yapması önerilmez. Normal doğum vajinanın sıkılığını bozabilir. Fakat hasta isterse, normal doğum yapabilir. Vajina daraltma operasyonu, normal doğumu engellemez.

Vajina daraltma operasyonu neden yapılır?
Cinsel olumsuzlukları gidermek için:
Vajinoplasti operasyonuna başvuran hastaların yaklaşık olarak %90’ı cinsel hayatlarında meydana gelen olumsuzluklardan şikayetçi olduğu için operasyona başvurur. Yapılan araştırmalar, cinsel hayatın bu operasyon ardından başarılı bir şekilde düzeldiği yönünde.
Vajina daraltma operasyonu, kadın açısından alınan hazzı arttıran bir ameliyattır. Gevşek olan vajinanın sıkılaşması, vajinanın daralmasını ve böylece gerginliğinin artmasını sağlar.
Cinsel ilişki sırasında meydana gelen seslerin yok edilmesi:
Genişlemiş ve esnekliğini kaybetmiş vajinalar, ilişki sırasında ses çıkmasına yol açmaktadır. Çıkan sesler, çifte vajinanın deforme olduğunu hatırlatabildiği için de konsantrasyon bozulabilmektedir.
Vajen daraltma operasyonu ardından vajinadan gelen sesler yok olmaktadır.
İdrar torbası ve barsak sarkmalarının onarılması:
Vajen darlığı için uygulanan operasyonlar aşamasında hastada idrar torbası sarkması (sistosel), idrar kaçırma sorunu ve barsak sarkması (rektosel) sorunlar da mevcut ise, bu operasyonda bu sorunlar eş zamanlı olarak giderilebilir.
Doğum izlerinin onarılması, ağrılı cinsel ilişkinin düzeltilmesi:
İyileşmesi düzgün gerçekleşmemiş ve iz kalmış doğum izleri, vajina daraltma operasyonu aşamasında çıkartılır ve görünüm onarılır.
Doğum yaptıktan sonra atılan dikişlerin kötü olması ve dikişlerin tutmaması, enfeksiyon kapması ya da farklı sebeplere hasar görmesine ve düzensiz iyileşmesine sebep olur. Bu sebeple de perine denilen, dış genital alanda izler meydana gelebilir.
Bu izler ise, cinsel ilişkinin ağrılı olmasına yol açabilmektedir. Vajina daraltma operasyonları aynı zamanda, doğum kesisi izleri de düzeltilebilmektedir.
Vajina operasyonlarının izlerinin düzeltilmesi:
Daha önce bartholin absesi, vajinal kist operasyonları geçirmiş olan hastalarda vajinanın görünümü estetik açıdan kaygılara yol açabilir. Bu hususta yapılan vajinal operasyonlar sorunun düzeltilmesini sağlayabilir.
Kadının özgüveninin artması:
Estetik açıdan kaygı duymayan kadın, kendini bütünüyle güzel hisseder. Bu sayede cinsel ilişkiden kaçmaz, kendine olan güveni artar. Böylece daha kolay orgazma ulaşabilir.
Vajinanın hoş olmayan bir görünümde olması, kadın için rahatsız edici olabilir. Bu sebeple kadınlar depresyona varacak kadar ciddi psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Eşi ile cinsel hayatı bozulan kadın, evliliğini tehlikeye atabilir. Ancak bu sorunların oldukça kolay bir ameliyatla düzeltilmesi sayesinde, tüm bu problemler giderilmiş olur.
Doğum yapmamış kişilerin vajina daraltıcı operasyonlara başvurması mümkün müdür?
Daha önce doğum yapmamış olan kadınların da bu ameliyatı yaptırması mümkündür. Kimi zaman vajina cinsel ilişki kaynaklı ya da doğumsal olarak geniş olabilmektedir.
Vajina estetiği ardından hastanın dikkat etmesi gerekenler nelerdir?
Vajina estetiği operasyonları ardından dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kişisel hijyendir. Pansumanlar düzenli olarak yaptırılmalı ve doktorun verdiği ilaçlar kesinlikle ihmal edilmemelidir.
Vajina estetiği ardından hasta ne zaman banyo yapabilir?
Vajinoplasti (vajina daraltma) gibi vajina estetik operasyonlardan bir gün sonra hasta duş alabilir. Ancak bu duş ayakta yapılmalıdır. Tamamen iyileşme sağlanana kadar böyle devam edilmelidir.
Vajina daraltma estetiği yaptırdıktan sonra ne zaman cinsel ilişkide bulunabilirim?
Vajinoplasti, labioplasti gibi vajina estetik operasyonlarından yaklaşık olarak 1-1.5 ay sonra cinsel ilişkide bulunulabilir. Ancak bu noktada doktor görüşü önemlidir. Şayet cinsel ilişkiye engel teşkil edebilecek herhangi bir sorun söz konusu değilse, cinsel ilişkide bulunulabilir.
Aynı şekilde operasyondan bir ay sonra havuzda ve denizde yüzülebilir.
Ne zaman tamamen iyileşeceğim?
Vajina daraltma operasyonu ardından 20 gün içerisinde dikişler kendiliğinden eriyecektir. Bu sebeple dikişlerin aldırılması gibi işlemler söz konusu değildir. Ameliyat yapılan alan bir ay sonra sanki hiç dikiş atılmamış gibi iyileşecektir.
Operasyondan 1-1.5 ay sonra dahi, muayene olduğunuzda bu ameliyatı geçirdiğiniz fark edilmeyecektir.
Vajina daraltma operasyonu sonrası yeniden genişleme olur mu?
Vajina daraltma operasyonu sonrasında hasta şayet yeniden normal doğum yapmaz ise, genişleme söz konusu olmaz.
Alıntı ile Cevapla