Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-28-2016, 07:39 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Lazer Epilasyon Faydaları ve Zararları

Tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon yöntemi, vücut bakımı açısından büyük kolaylıklar sağlayan bir epilasyon yöntemidir. Epilasyon alanındaki en modern gelişmelerden biri olan lazer epilasyon aletleri, istenmeyen tüylerin vücuttan tamamen uzaklaşmasını sağlamaktadır. Her epilasyon yönteminde olduğu gibi lazer epilasyon yönteminde de bir takım yan etkiler oluşabilmesi mümkündür. Bu sebeple lazer epilasyonun uzman kişiler tarafından uygulanması çok büyük bir önem taşımaktadır.


Lazer Epilasyonun Faydaları

Lazer epilasyon yöntemi, tüm tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağladığı için geçici epilasyon yöntemlerinden daha avantajlı olmaktadır. Bu avantajlardan ilki zamandır. Pek çok kişi seçtiği epilasyon yöntemine göre düzenli aralıklar ile epilasyon işlemi uygulamak durumundadır, bu da özellikle vakit darlığı çeken kişiler için oldukça olumsuz bir durum yaratmaktadır. Lazer epilasyon işlemi kişinin cilt yapısına ve tüy rengine göre uygun aletler seçilerek, belirli seans aralıkları ile yapılmaktadır. Bu seans aralıkları ilk işlemden sonra genellikle 1 ile 3 ay arasında olmakta ve bir bölge yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir. Bu yönden bakıldığında seanslar devam ederken bile pek çok geçici epilasyon yönteminden daha kısa sürdüğü görülmektedir. Sonrasında ise ömür boyu kalıcılığını koruyacak ve yaptıran kişiye büyük bir zaman tasarrufu sağlayacaktır. Konuya lazer epilasyon faydaları ve zararları olarak bakıldığı zaman sadece bu avantajı bile lazer epilasyonun tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri olmaktadır. Lazer epilasyon yönteminin diğer bir avantajı maddi avantajdır. Ağda, tıraş bıçağı, epilatör gibi yöntemler belirli aralıklar ile alınması gereken ve maddi olarak kişilere yük olabilen yöntemlerdir. Lazer epilasyon yöntemleri tüm bu malzemelerin alınmasına ve kullanılmasına gerek bırakmayan bir yöntemdir. Bunun yanında ağda gibi yöntemler oldukça acı verici olabilmekte ve zaman zaman yapılan bölgelerde kızarıklıklara ve morarmalara yol açabilmekte, tıraş bıçakları kesiklere sebep olabilmekte, tüy dökücü kremler ise alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Yanlış uygulanan epilatörler ise tüylerde kırılmalara ve tüylerin ters yönlerde çıkmasına sebep olabilmektedir. Bununla beraber geçici epilasyon yöntemleri kimi zaman istenen sonucu verememekte ve kötü görüntülere sebep olabilmektedir. Lazer epilasyonda ise tüm tüylerden kalıcı olarak kurtulabilmek mümkündür.
Lazer Epilasyonun Zararları

Tüm faydalarının yanında lazer epilasyon da deneyimli ve uzman kişiler tarafından uygulanmadığında bir takım olumsuz sonuçlara sebep olabilmektedir. Bu sonuçlardan ilki kalıcı olarak iz bırakabilen yanıklardır. Kişinin cilt ve tüy yapısına göre doğru makinalar seçilmediği takdirde deri üzerine fazla miktarda ısı verilerek yanıklara sebep olunabilmektedir. Ayrıca yeterince hijyenik olmayan merkezlerde yapılan lazer epilasyon işlemi sonucunda ciltte enfeksiyon oluşabilme ihtimali ortaya çıkmaktadır. Tüm bu olumlu ve olumsuz özelliklerin yanında yüz, vücut ve bacak bakımında lazer epilasyon oldukça güz güldürücü sonuçlar vermektedir.
Alıntı ile Cevapla