Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-15-2018, 07:36 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart İnsanlar Neden İnternet Bağımlısı Olur?

İnsanlar Neden İnternet Bağımlısı Olur?




Bu yazımızda sizlere insanların neden internet bağımlısı haline geldikleri ile ilgili bilgiler vereceğiz.



İnternetin gereğinden fazla kullanımı, günümüzde internet bağımlılığı dediğimiz bir olaya neden olur. Özellikle küçük yaştaki çocukları derinden etkileyen bu sorun, gelişim çağlarında çeşitli problemlere ve asosyallik gibi kötü durumlara sebebiyet verir. Bu nedenle aslında bazı ciddi durumlarda klinik olarak da tedavi edilmesi gerekebilen bir konu olan internet bağımlılığının nedenleri üzerine özenle yaklaşmak önemlidir.

İnternet bağımlılığı son yıllarda teknolojinin her geçen gün gelişmeye ve insanların bilgisayar başında daha çok vakit geçirmeye başlaması ile kendini gösterir. Günümüzde pek çok kişi farkında olmasa bile internet bağımlısıdır ve bunu ancak başka kişilerin kendilerine ifade etmeleri durumunda ayırt edebilir duruma geliyorlar. Farkındalıklarının dışarıdan bir uyarı ile uyandırıldığı bu tür durumlar genellikle psikolojik rahatsızlıkların ortak huyudur. Örneğin duygu durum bozukluğu yaşayan bir insan bunu kendine yönelik gözlemi ile değil çevresinin gündemine getirmesi ile fark edebilmekte. İnternet bağımlılığı da bu şekilde kişiye çözüm bulunması gereken sorun olduğu görünümünü alır. Madde bağımlılığı kadar önem verilmesi gereken bir konu olan internet bağımlılığı, genellikle adım adım gerçekleşir. Başlangıçta sadece birkaç saat internet başında geçirilen süre, bir müddet sonra 5-6 saate çıkarken, son aşamada ise neredeyse günün tamamını internetin başında geçirmekle sonuçlanır. Kişiler genellikle son evreye kadar internet bağımlısı olduklarının bilincinde olmadan bu teknolojinin kullanımına devam ederler.

Çoğu durumda internet bağımlısı olan kişi bir oyunu, bir siteyi ya da bir uygulamayı o kadar çok sever ki, boş bulduğu her vakitte ona yönelir ve bu da belli bir zaman sonra içeriğe bağlanmasına neden olur. İnternet bağımlılığında farklı bir neden de; kişinin kendini bir yere ait hissetme ihtiyacından ötürü çevresindeki arkadaş gruplarının dahil oldukları online oyunlara ya da internet sitelerine katılmaya çalışmaları ve bu şekilde bir süre sonra internet bağımlısı haline gelmeleridir.

Günümüzde neredeyse binlerce sitede karşımıza çıkan sohbet odalarının varlığı, gerçek hayatta kendisine arkadaş ya da eş edinemeyen kişileri bu ortamlarda birilerini bulmaya iter. Kendi kimliği veya sahte kimlikler ile kişiler dâhil oldukları bu yerlerde bir müddet sonra sürekli vakit geçirmeye ve yeni insanlarla bağ kurmaya başlarlar. Bu da onları internet ile adeta bir bütün haline getirir ve yine internet bağımlılığı dediğimiz soruna sebebiyet verir.
Alıntı ile Cevapla