Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-19-2018, 07:33 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Saç ekimi ağrılı bir işlem midir?

Saç ekimi esnasında ağrı hissedilir mi diye Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanlarına sorduk.






Saç ekimi ağrılı bir işlem midir?
Saç ekimi esnasında ağrı hissedilir mi diye Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanlarına sorduk.
Saç ekim tekniği doğru seçilmeli
Saç ekimi işleminde kafa derisi iyice temizlendikten sonra kafa derisini uyuşturmak için küçük bir iğne kullanılarak lokal anestezi yapılır. Bu yüzden FUE ve DHI gibi teknikleri acısız saç ekim teknikleridir. Eğer klinik ortamda, uzman ekipler tarafından yapılırsa hasta için oldukça güvenlidir.
Ameliyat boyunca kafa derisinin uyuşukluğu devam ettiği için ameliyat süresince hiçbir acı hissedilmez. FUE tekniğinde birkaç gün geçtikten sonra ufak da olsa bir ağrı ya da sızı hissedildiği takdirde hafif bir ağrı kesici ilaçla sorun giderilebilir. Ancak hastaların çoğu buna ihtiyaç duymaz.
DHI tekniği ile saç ekiminde film izleyebilir, kitap okuyabilir, uyuyabilirsiniz
Saç ekim işlemi sırasında değil ağrı ya da acı hissetmek hasta isterse televizyon ya da akıllı telefon gibi cihazlar aracılığı ile film izleyebilir, kitap ya da dergi okuyabilir hatta isterse uyuyabilir. Ayrıca saç ekim işlemi sırasında mola verilebilir ve yemek yenilebilir.
Seçilen kliniğin hastaya sunduğu imkanlar sayesinde saç ekimi operasyonu oldukça konforlu bir dinlenme sürecine dönüşebilir. Hasta eğlenirken ya da dinlenirken gür ve sağlıklı saçlara sahip olabilir. DHI saç ekimi tekniği ile kellik sorunundan hiçbir sıkıntı yaşamadan ağrısız, izsiz ve yara izi olmaksızın kurtulabilirsiniz.
DHI saç ekimi nasıl yapılır?
Saç ekim işleminin ne kadar süreceği sizdeki saç dökülmesinin oranına ve donör bölgeden alınacak saç sayısına bağlıdır. Aynı zamanda, kişinin isteğine göre de belirlenebilir. Renk ve donör bölgedeki saç kalitesi tek seansta bile hastayı memnun edecek düzeyde saç ekim işlemi gerçekleştirilebilir.
FUE mikro motor tekniğinde 6 saat içinde yaklaşık olarak 3.000 ile 4.000 arasında greft alınabilir. Alınarak ekilen bu greft sayısı ise ortalama olarak toplam 7.000 ile 12.000 arasında yeni saç kökü oluşmasını sağlar. Ve FUE tekniği ile saç nakli genellikle lokal anestezi altında yapılır.
Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları:FUE tekniğinde ise herhangi bir kesi ya da yara olmadığı için lokal anestezi yeterlidir. Ameliyat süresince herhangi bir ağrı hissedilmediği gibi ameliyat sonrasında genellikle ağrı hissedilmez.
Pansuman ya da bandaj gibi uygulama gerektirmez. Saçın tıraş edilmesine gerek olmaz. Hastanın saç ekimi yaptırdığı iyileşme sürecinde bile ilk bakışta belli olmaz.
Alıntı ile Cevapla