Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-01-2014, 09:46 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamilelikte saç boyatmak zararlı mı?

HAMİLELİKTE SAÇ RENGİNİ KORUMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER NELER?




Hamile kadınların en büyük sıkıntıları, ilaç, ışınlar, kimyasal maddeler ve deri yoluyla maruz kaldıkları maddelerin zararlarıdır.

Bu kimyasal maddeler, solunum yoluyla, ağız yoluyla veya tensel temas ile alınabilir. Bazı maddeler anne karnındaki bebeğin (fetus) gelişimini olumsuz etkileyeceği gibi bazı maddelerin de hiçbir yan etkisi olmadığı deneylerle kanıtlanmıştır.


Bazılarında kötü etkilerinin olup olmadığı halen bilinmezken bazılarının etkisi, gebeliğin belirli sürelerine kadar zararlı, daha sonraki aylarda zararsızdır. Bu yan etkiler, bebeğe hem fiziksel hem de zihinsel zararlar verebilir, gelişimini engelleyebilir.

Saç Boyatmak için Doğumu Beklemekte Fayda Var
Kozmetik (saç boyaları, kremler, parfümler, temizleyici maddeler vs..) kullanımında, genelde en sık problem saç boyalarında yaşanmaktadır. Sıklıkla kullanılan kalıcı ve yarı kalıcı boyaların içindeki maddelerle yapılan deneylerde, bebek üzerine zarar verici etkiler görülmemiştir. Fakat tedbirli davranmak için, doğum sonrasına kadar saçların boyatılmaması daha uygundur.


Değişiklik yapmak, beyazlarınızı gizlemek veya dip boyası yaptırmak istiyorsanız, gebeliğin ilk üç ayından sonra, bitkisel saç boyaları kullanabilirsiniz..

Uz. Dr. Zerrin Baysal

Alıntı ile Cevapla