Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-06-2014, 08:42 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Karpuz- peynir ikilisi ne kadar masum?



KARPUZ VE PEYNİRİ NE MİKTARDA VE HANGİ ÖĞÜNDE TERCİH ETMELİYİZ? BU İKİLİNİN EN MASUM ŞEKLİ ARA ÖĞÜN ALTERNATİFİ OLARAK KULLANMAKTIR.



Karpuz bir meyve olarak sağlıklı bir atıştırmalıktır. Ancak bu doğal tat fazla miktarda meyve şekeri içerdiği için dikkatli tüketilmelidir.
Karpuz vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyvedir. C ve A vitamininden zengindir. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler ve bol su içeriği ile selülitin baş düşmanlarındandır. Çok sevilen bir meyve olan karpuzun faydalarından yararlanmak için tüketim miktarlarına dikkat edilmelidir.
Peynir ve çeşitleri günün en önemli öğünü olan kahvaltının vazgeçilmezidir diyebiliriz. Beslenme açısından bakıldığında yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermektedir. Kalsiyum ve fosfor; kemik sağlığı ve sinir ve kas aktiviteleri, böbrek fonksiyonu için gerekli minerallerdir.
Peynir, artık kahvaltılık bir malzeme olmaktan çıkıp, ana yemeklere girmiş birçok yiyecek ve içeceğin tamamlayıcısı haline gelmiştir. Bunun en güzel örneği karpuz ve peynir ikilisi. Karpuz ve peynir ikilisi ana öğün ve ara öğün olarak değişik miktar ve çeşitlerde tercih edilmektedir.
Önem verilmesi gereken "Karpuz ve peyniri ne miktarda ve hangi öğünde tercih etmeliyiz?" sorusu olmalıdır. Bu ikilinin en masum şekli ara öğün alternatifi olarak kullanmaktır. Ancak bu şekilde en az kalori alınabilir ve kilo almadan karpuzun ve peynirin faydaları sağlanabilir.
Hangi tercihimizden kaç kalori alırız, gelin hesaplayalım:
• 1 porsiyon meyve = 2-3 dilim karpuz = 200 gr = 52 kalori
• 1 porsiyon peynir = 30 gr tam yağlı peynir = 87 kalori veya 30 gr yağsız peynir = 30 kalori
Ara öğün tercihi 1: 2-3 dilim karpuz + 30 gr yağsız peynir olursa 82 kalori almış oluruz.
Ara öğün tercihi 2: 2-3 dilim karpuz + 30 gr tam yağlı peynir olursa 139 kalori almış oluruz.
Ana öğün tercihi 1: 6-8 dilim karpuz + 100 gr yağsız peynir olursa 255 kalori almış oluruz.
Ana öğün tercihi 2: 6-8 dilim karpuz + 100 gr tam yağlı peynir olursa 445 kalori almış oluruz.
Bu hesaplamalara göre hangi seçimin daha masum olduğuna siz karar verin… Sağlıkla kalın…


Alıntı ile Cevapla