Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-06-2014, 10:15 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Doğum Sonrası Depresyona Çare



Doğum sonrasında kadınların yaşadığı depresyonu 'Siyah Süt' isimli kitabında anlatan Elif Şafak, depresyon yokmuş gibi davranmanın sorunu büyüttüğünü söyledi.

Bazı kadınların bu depresyon nedeniyle kendisini veya çocuğunu öldürmesi ile ilgili haberlere dikkat çekilirken, NTV'ye konuşan Elif Şafak, "Hemen her kadın bir duygusal sarsıntı yaşıyor. Bunun dereceleri çok farklı oluyor, boyutları çok farklı oluyor. Bunları bilmek, bunlara hazırlıklı olmak, bunları konuşabilmek bana önemli geliyor. Çünkü yokmuş gibi davrandığınız zaman sorun daha da büyüyor" dedi.

İnsanın bu depresyon sırasında iki zanna kapıldığına değinen Elif Şafak, "Zannediyor ki bu hep böyle olacak. Yani şu anda yaşadığı şeyi hep yaşayacak. Bunun bir mevsim olduğunu göremiyor. İkincisi, zannediyor ki insan bir tek benim başıma geliyor. Yani başka hiç kimsenin böyle bir sorunu yokmuş gibi geliyor. Bu zanları kırmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yazar Elif Şafak, ne kadar çok insanın bu deprasyonu geçirdiğini bilmenin yükü hafifleteceğini anlattı. Depresyonun atlatılmasında kadının yakın çevresinin yaklaşımının önemine işaret eden Elif Şafak, özellikle kocalara önemli görevler düştüğüne değindi.
Alıntı ile Cevapla