Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-04-2015, 10:07 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kına Gecesi Nasıl Yapılır?




Evlenecek çiftlerin mutluluğa attığı en önemli adımlardan olan düğün öncesinde düzenlenen kına gecesi adeti neredeyse bütün Anadolu'da yaygındır. Genellikle genç kızların ve kadınların biraraya gelerek eğlendikleri bu geceler; hem adetler gereği hem de eğlence amaçlı güzel bir düğün öncesi organizasyonu olmaktadır. Kına gecesi giyilecek kıyafetten, kına tepsisine, mekân dekorundan davetlilere verilecek hediyelere kadar neler yapılması gerektiğinden kısaca bahsedelim.
  • Oval gümüş görünümlü bir tepsiye kırmızı kurdele ve tülleri estetik bir görünüm verecek şekilde yapıştırarak kına tepsisimizi yapabiliriz.
  • Davetli sayısına göre bir mekân seçmeliyiz. Davetiyelerimizi oluşturmak, birkaç renkli karton ve keçeli kalemle mümkündür. El yapımı davetiyeler, davetliyi daha değerli hissettirir. Davetiyeleri kına gecesinden en geç bir ay öncesine kadar dağıtmamız gerekir.
  • Gecede çalınacak şarkılar için müzikle ilgilenen bir arkadaş, eş dosttan yardım alabiliriz. Kendi zevkimizi müzikle de hissettirmemiz bu şekilde mümkündür.
  • Geceye uygun otantik bir bindallıyı dikişten biraz anlayan herkes dikebilir. Çevrenizde dikişle ilgilenenlerden yardım alabilirsiniz. Eğer buna vaktiniz yoksa hazır olanlarından alabilirsiniz. Bindallının kırmızı tonlarında, uzun, işlemeli bir kaftanı ve içinde de uzun açık renk elbisesisi vardır. Kırmızı bir duvak bu parçaları tamamlar ve kına yakıldığı esnada bu kıyafet kullanılır.
  • Kına gecesinde sadece bindallıyla görünmek istemeyenler için mor, mavi, pudra rengi, pembe ve yeşil tonlarında abiye tarzında kıyafetler de giyilebilir. Kıyafet değiştirmek istemeyenler içinse bindallının iç kısmı gece boyu giyilip; kaftanı kına yakma merasimi sırasında kıyafeti tamamlayabilir.
  • Davetliler için hediyelik eşyalar genelde şekerleme, küpe, oje gibi küçük paketlemesi mümkün malzemelerden yapılır. Bu hediyelikleri kendimiz yapmamız oldukça kolay. Tuhafiyelerden alıncak birkaç metre renkli tül ve aynı renk tonlarında birkaç metrelik ince kurdele; hediye paketleme işi için uygundur. Hediyeler aktarlardan, kozmetikçi ve bijutericilerden kolaylıkla bulunabilir. Küpeler için kırmızı, sallanan tarzda, ojeler için koyu kırmızı renkte, şekerlemeler için ise bademli çeşitleri rağber görmektedir. ​
Kına gecesi konseptinde kıyafetten hediyelik eşyaya kadar kullanılan her malzemenin renk uyumu içerisinde olması önemli bir püf noktasıdır. Bu küçük tüyolarla kendi gecemizi kusursuzca organize edebiliriz.

Alıntı ile Cevapla