Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-25-2015, 07:26 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Çiçek Motifi Nasıl Yapılır?




Çiçek motifi aslında birçok örgü işlerinde kullanılmaktadır. Bebek örgülerinde, patiklerde, şapkalarda, çantalarda... Siz de çiçek motiflerini başka örgülerinizden artan iplerinizi değerlendirerek yapabilirsiniz. Atkı, bere, eldiven ve şallarda da kullanabileceğiniz gibi dekoratif süslerinizde de kullanabilirsiniz.
Yaygın olarak tığla yapıldığı gibi, şablonlarla, şişle ya da iğne oyası ile çiçek motifleri de yapılabilir.
Tığ ile çiçek motifini yapmak için malzemeler:
  • 2.5 ya da 3 numaralı tığ
  • İstenilen renkte ip
Beş zincir çekip , iki ucu birleştirip halkamızı oluşturuyoruz. Tekrar üç zincir çekip halkanın içine ikili trabzan yapıyoruz, tekrar üç zincir çekip yine ikili trabzan yapıyoruz. Toplam beş tane ikili trabzan olacak ve aralarına 3 zincir çekilecek. Bir sıra tamamlandıktan sonra üç zincir çekiyoruz ve burada tığımıza bir defa ip doluyoruz ve alttaki boşluklara üç defada çıkararak beş tane trabzan yapıp ip dolamadan dibine batıp bir defa da çekiyoruz ve ilk yaprağımızı meydana getiriyoruz. Yine üç zincir çekip, tığa bir defa ip dolayıp tekrar yaprağın yanındaki boşluğa beş trabzan yapıyoruz. Bu şekilde devam ederek beş tane yaprağı oluşturuyoruz. Bu işlem yapıldıktan sonra beş zincir çekip 1. yaprağın arka tarafına batırıyoruz. Tekrar 5 zincir çekip diğer yaprağın arkasına batırıp hepsini tamamlalıyoruz. Bu şekilde ikinci sıra yapraklara gelmiş oluyoruz. Üç zincir çekip yaprakların arkasındaki boşluklara beş tane trabzan yapıyoruz, bu sıradaki tüm boşlukları dolduruyoruz. Toplamda beş adet yaprak oluşmuş olmalı. Aksi halde yanlışlık yapmışsınız demektir. İŞlem sonunda çok kısa sürede yuvarlak bir çiçek motifinizi tamamlamış oluyoruz. Bu çiçek motifinin her sırasında dilerseniz iki renk ip kullanabilir, ortasına düğme, inci, boncuk, parlak taş uygulayabilirsiniz.
Boş zamanlarınızı değerlendirmek için evde bulduğunuz artan yünlerinizle bile denemeler yapabilirsiniz. En pratik olan tek yapraklı çiçeklerle başlayıp motif yapmayı ilerletebilir, kendinizi ve sevdiklerinizi de mutlu edebilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla