Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-01-2014, 08:15 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart "doğum" yenilenmenin diğer adıdır

GEBELİK BİR BAKIMA VÜCUDUN TAZELENMESİDİR. BİR ANNE BEBEĞİNİ DOĞURURKEN, KENDİSİ DE YENİDEN DOĞAR!




Yaşam o kadar zengin ki, her şey iç içe, bazen düzenli, bazen şaşırtıcı sürprizlerle, iyi mi, kötü mü anlamaya fırsat olmadan, hızla geçip gidiyor. Bazı dönemler sel gibi, bazı dönemler ağır çekim bir film gibi yaşanıyor... Şansı olan insanlar hiçbir anı atlamadan, tümünün hakkını vererek, yaşamın tadını çıkarabiliyor. Ne yazık ki bazıları, mutluluğu, huzuru hep erteleyerek yaşamı bir yük gibi taşıyor. Oysa her gün çok özel, yaşadığımız her an çok değerli! Yaşam sürecinin en özel dönemlerinden birisi de hiç kuşkusuz, gebelik dönemi. Bir insanın özveri ile şımartılmayı belki de en yüksek seviyede ve bir arada yaşadığı ender süreçlerden birisi…

Bugün "genç ve güzel olmak 'in', fedakar bir anne olmak 'out' oldu!


Çocuk doğurma yaşı, büyük kentlerde otuz’lara ulaştı, kırk’lara doğru ilerliyor. Meslek sahibi kadınlar, anne olmayı planlarken, artık ince eleyip sık dokuyorlar. Torunları için kendini feda etmeye hazır büyükannelerin sayıları azalıyor. Gelişmiş ülkelerde yaşlı nüfus çoğunlukta, aileler genellikle tek çocukla yetiniyorlar. Bir yandan evlatlarına iyi bir eğitim ve sağlam bir gelecek sağlamak için çocuk sayısını kısıtlıyorlar, öte yandan kadınlar sosyal yaşamdan uzaklaşmayı veya performans kaybetmeyi göze alamıyorlar. Tabii çirkinleşmekten de çekiniyorlar. Çünkü artık daima aktif, genç ve güzel olmak “in”, kendini ailesine adamış fedakar bir anne tablosu ise neredeyse “out” hale geldi!


Bunların tümünü uyum içinde bağdaştırmak için ince bir yaşam sanatı gerekiyor. Bana soracak olursanız, çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeylerinden birisi. Kendinizi iyi organize ederseniz, kesinlikle pasifleşmeniz veya çirkinleşmeniz gerekmiyor.

Gebelik yeniden doğumdur!
Gebelik bir bakıma vücudun tazelenmesidir. Bir anne bebeğini doğururken, kendisi de yeniden doğar! Esasında sağlıklı gebelik ve doğumlar, kadınların güzelleşmesine, uzun yıllar gençliğini korumasına yardımcı olur. Hamile kadınların estetik sorunları esas olarak; vücut formunun bozulması, cilt lekeleri, dolaşım bozuklukları, kılcal damar çatlamaları, varisler, karın ve göğüslerdeki çatlaklar şeklinde sıralanabilir. Hamilelik bilinçli bir şekilde yaşanacak olursa, bunların çoğu önlenebilir. Bir kısmı zaten doğumdan sonra geçer.

Bu sorunların tümü üç ana nedenden kaynaklanır
1. Östrojen hormonunun yükselmesi
2. Kilolarla artan vücut ağırlığı ve hareketsizlik
3. Güneş etkileri

Beslenme ve egzersiz
Gebelik boyunca beslenme ve harekete özen gösterilmesi çok önemlidir. Böylece bebek daha sağlıklı olur, anne doğumdan sonra kolayca formuna kavuşur ayrıca çatlaklar ve ödemler büyük üçlüde önlenir. Düzenli egzersiz; kan dolaşımını düzenler, varisleri, ayak bileklerinde ve ayaklarda su birikmesini (ödem) önler, karın kaslarını kuvvetlendirir ve doğumu kolaylaştırır.

Çatlaklar
Çatlaklara gelince; karın ve göğüslerin hacmi genişlediği için deri gerilerek çatlar. Bu çatlaklar yeni oluştuğunda tedavi edilmeleri mümkündür. Bu tedaviye gebelik sırasında başlamak çok yararlıdır. Özellikle mikrodermabrazyon uygulaması, hamilelik çatlaklarında çok etkili olabilmektedir.

Varisler
Hamileliğin ileri aylarında, vücut ağırlığı bacak damarları üzerindeki basıncı arttırır. Bunun sonucunda hamile kadınların bazılarında varisler meydana gelir. Bu nedenle ne kadar az kilo alınırsa, o kadar iyidir. Varisler en çok baldırlarda, üst bacak bölgesinde, vajina ve anüste görülür. Doğumdan sonra kilo verilince, nispi bir düzelme olur. Neyse ki, varisleri gidermek için gayet etkili tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Lekeler
Gebelik sırasında ciltte çeşitli lekeler oluşabilir. Bunların çoğu östrojen seviyesinin yükselmesine bağlıdır. Bu lekeler doğumdan sonraki ilk yıl içinde kaybolur. Ancak güneş tüm gebelik lekelerini pekiştirir. Bu nedenle hamilelik boyunca cildin güneşten korunması, hiç ihmal etmeden yüksek faktörlü güneşten koruyucu krem kullanılması gerekir.

Modern kadın için bunlar sorun değil!
Gördüğünüz gibi; doğru beslenip spor yaparsanız, eğer fazla kilo almazsanız, güneşten korunursanız, gebelikten korkmaya gerek yok. Hormonal değişikliklerin yol açtığı tüm sorunlar ve lekeler, doğumdan sonra geçer. Bebeğinizi emzirirseniz, karın kaslarınız hızla toparlanır. Kalıcı olan lekeler sadece güneşten kaynaklanır. Vücudun deformasyonu ise fazla kiloların ve hareketsizliğin eserleridir. Karında çatlama olursa, bunları tedavi edebilirsiniz. Sonuçta çağdaş bir kadın için bunlarla baş etmek sorun olmasa gerek!
Yaşamın hiçbir dönemini endişeyle ziyan etmeye değmez. Hele gebelik gibi son derece özel olan bir dönemin, keyfini çıkarmanızı tavsiye ederim.
Alıntı ile Cevapla