Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-01-2014, 09:19 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Doğru sütyen nasıl seçilir?

HAMİLELİKTE DEĞİŞEN GÖĞÜS ÖLÇÜSÜNE GÖRE DOĞRU SÜTYEN SEÇMENİN İNCELİKLERİ...




İyi bir sütyen bulmak, sütyen alışverişi için ayırdığımız zamanın neredeyse yarısını alan bir işlemdir. Sütyen şeçiminde asıl önemli olan ise satın aldığınz sütyenin doğru ölçülerde olmasıdır. Yapılan araştırmalar, kadınların yüzde 70-80'inin sütyen alırken yanlış ölçü kullandıklarını gösteriyor. Bu ise göğüslere yarardan çok zarar veriyor.

Göğüsler hamileliğin ilk aylarından başlayarak değişiklik gösterdiğine göre, gerekli desteği sağlayan sütyenlerin kullanımına ilk aylardan başlayarak özen göstermekte fayda var.
Göğüs Ölçünüz Belirli Aralıkla Değişebilir
Hamilelik dönemi sırasında göğüsler birkaç kez ölçü değiştirebilirler. Bu nedenle ölçünün belirli aralıklarla kontrol edilerek doğru sütyen kullanıldığından emin olunması gerekir. Doktorlar meydana gelen ölçü değişiklikleri nedeni ile emzirme sütyenlerinin, doğumdan en az 4 hafta önce alınmasını tavsiye ediyorlar.
Emzirmeden önce ve sonra göğüs ölçüleri farklı olacağından bu farkı örtebilmek için, emzirme sütyenleri destek sütyenlerine nazaran daha büyüktür. Hiçbir anne bebeğini emzirmeye çalışırkan bir yandan da sütyeni ile uğraşmak istemez. Bu nedenle emzirme sütyenleri üstten ve alttan tek elle açılabilecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.
Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?
Doğru sütyen almak için 2 ölçüyü iyi bilmeniz gerekiyor: Göğüs altı ve göğüs çevresi.
Göğüs altı çevresinin ölçüsünü alırken, mezroyu ne çok gevşek bırakın ne de çok sıkın. Ölçüyü en yakın sütyen ölçüsüne yuvarlayın.
Örnek : 76 cm. için 75 cm. ölçüsünü kullanın.
88 cm. için 90 cm. ölçüsünü kullanın.
Göğüs çevresini en geniş olduğu yerden ölçün. Göğüs altı ile arasındaki farkı bulun. Aşağıdaki ölçüyü kullanarak, doğru sütyen ölçünüzü artık bulmanız mümkün.
14/16 cm. = B cup
16/18 cm. = C cup
18/20 cm. = D cup
20/22 cm. = DD cup
22/24 cm. = E cup
Alıntı ile Cevapla