Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-01-2014, 09:41 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamilelikte burun ve kulak estetiği

"HAMİLELİKTE YÜZ ESTETİĞİ YAPILIR MI?" SORUSUNA UZMANLARDAN GELEN YANIT NEDİR?




Bu sorunun tek ve kesin cevabı “Hayır” dır. Hamilelik döneminde zorunlu kalınmadıkça ilaç bile kullanılmazken, henüz doğmamış bir çocuğu estetik veya kozmetik amaçlı bir ameliyat için riske atmak doğru olmayacaktır.

Hamilelik ve hatta süt verme dönemine denk gelen, zorunlu olmayan herhangi bir cerrahi müdahalenin uygun olmadığı, dünyadaki hekimlerin tamamına yakınının ortak görüşüdür.
Cerrahi müdahalenin kendisi ve/veya anestezide kullanılan ilaçlar anne adayını ve bebeğini etkileyebilir. Özellikle ana rahmindeki ilk üç ay, bebeğin organlarının oluşmaya başladığı dönemdir. Bu hassas dönemin başlangıcında, anne adayları henüz hamileliklerinin farkında olmayabilirler. Böylelikle belirlenen ameliyat tarihinin, hamilelik dönemi ile çakıştığı durumlar olabilir.
En ufak bir hamilelik olasılığı olanların ilk iş olarak mutlaka bu durumu açığa kavuşturması gerekir. Eğer hamilelik söz konusu ise tartışmasız olarak ameliyat sonraki bir döneme ertelenir.
Estetik dışı nedenlerle, örneğin burun tıkanıklığı ile ilgili sorunlar varsa, bunların tedavisi tıbbi olarak bir KBB uzmanının önerileri doğrultusunda yapılır. Kullanılması önerilen ilaçlar konusunda da hastanın kendi kadın doğum uzmanının görüşüne başvurulabilir.
Dr. Atilla Şengör
KKB Uzmanı


Alıntı ile Cevapla