Gullbabici - Hayata Dair Herşey  
  #1  
Alt 07-03-2015, 10:44 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Çağdaş Eğitim Vakfı





AMACIMIZ

1.
Türk eğitim sisteminin laik, bilimsel, akılcı, özgür ve demokratik nitelik kazanmasını ve
kurumsallaşmasını sağlamak,

2. Akılcı, çağdaş, bağımsız düşünen; araştırmacı, yeniliklere açık bireyler yetişmesine destek
olmak,

3. Ulusal eğitim sistemine katkıda bulunacak bilimsel araştırmalar, incelemeler ve çalışmalar
yapmak,

4. Bilim ve tekniğin çağdaş olanaklarını sürekli izleyerek bunları eğitim alanında Türk insanının
hizmetine sunmak,

5. Eğitimin her düzeyinde, öğrenim kurumları, yurtlar, eğitim evleri, aile okulları kurmak ve
kurulmuş olanlara destek vermek,

6. Çağın gereksinimleriyle uyumlu bir eğitim sistemi oluşturulmasında sivil toplum güçlerini
harekete geçirmek,

7. Aile okulları açarak aileleri eğitmek,

8. Her seviyedeki okullardaki eğitim faaliyetlerini, ders, öğretmen, malzeme ve yapı olarak
desteklemek,

9. Üniversiteler ve okullarda eğitime katkıda bulunacak her türlü panel, seminer ve söyleşiler
düzenlemek.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI
Çağdaş Eğitim Vakfı; 1994 yılında, bütün insanlarımız için daha iyi yaşam seviyesi umuduyla yola çıktı. Bunun temeli de çağdaş ve nitelikli eğitim…
Ülkemizde; Toplumun önde gelen “Prof.Dr.Türkan Saylan, Prof.Dr.Necla Arat, Prof.Dr. Aysel Çelikel, Prof.Dr.Oya Başak, Gülseven Yaşer” gibi eğitime gönül vermiş aydınların öncülüğünde, ulusal eğitim alanında yaşanan sorunlara çözüm üretmek, aklın ve bilimin yol göstericiliğini benimsemiş, insan haklarına saygılı, Cumhuriyetin değerlerini özümsemiş nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir vakıftır.
Bu ilkeler ışığında, yapılan çalışmalardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
  • Çağdaş Eğitim Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar 15.000’i aşkın ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencisine öğrenim bursu sağlamıştır. Vakfımız olanakları çerçevesinde bu misyonunu sürdürmeye devam etmektedir. Vakfımızın burslarından yararlanarak öğrenimlerini tamamlayan birçok öğrencimiz, şu anda doktor, avukat, öğretmen yurttaşlar olarak topluma hizmet etmektedir.
  • Çağdaş Eğitim Vakfı, 1 öğrenci yurdu, 2 İlköğretim okulu yaptırmış ve bu eserleri Türk Milli Eğitimi ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuştur. Yaptırdığımız yurt ve okullar:
* Sakarya Üniversitesi Öğrenci Yurdu, 96 yatak kapasiteli (Yapım Yılı – 2000),
* M.Kutsi Beğdeş Atatürk İlköğretim Okulu, 450 öğrenci
kapasiteli (Yapım Yılı – 2006 –Erzincan /Tercan)
* Çağdaş Eğitim Vakfı Pekcan İlköğretim Okulu, 500 öğrenci
kapasiteli (Yapım Yılı – 2007 – Muş /Bulanık – Yemişen)
Eğitim ve öğretimin yalnızca okullarda öğrencilere yönelik değil, yaşamın her alanında her yaş grubundan insana gerekli olduğu inancını taşıyan Çağdaş Eğitim Vakfı, eğitim, öğretim, kültür-sanat, sağlık alanlarında çok sayıda projeler gerçekleştirmiştir. Çeşitli kurum ve kuruluşların sponsorluğu ve desteği ile gerçekleşen bu projeler, sadece İstanbul çevresinde değil, Anadolu’nun pek çok bölgesinde binlerce insanımıza ulaşmamızı sağlamıştır.
Bu Projelerden bazıları: Farklı Yaşam Koşullarında Aile Destek, Çağdaş Okul Çağdaş Birey, 1800 Deniz Yıldızı, Aile İçi Şiddete Son, Acil Yardım Hattı, Genç Yetenekler , Hayata Bakış –Üreme Sağlığı, Bir Kucak Sevgi, Beyoğlu Mozaik ve Çini Çarşısı, Bu Çocuklar Bizim projeleridir.
Çağdaş Eğitim Vakfı, bütün bu çalışmaların yanı sıra eğitim seminerleri ve toplantılar yapmakta; ilköğretim öğrencileri arasında “Geleneksel 100 Çocuk 1000 Renk Resim Yarışması” Kompoziszon yarışmaları, ve “21. Yüzyılda Türkiye’den Eğitim Manzaraları” konulu Fotoğraf Yarışması’nı düzenlemektedir.
Ayrıca, 2009 yılında hayata geçirdiğimiz Genç Yetenekler Projesi çalışmaları devam etmektedir. Proje; müzik, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetenekli olan gençlerimizi bulup, onların eğitimine destek olarak, sahip oldukları potansiyel yeteneklerin ortaya çıkmasına olanak yaratmayı ve bu gençlerin gelecek yıllarda dünyada Türkiye’yi temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri haline gelmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
ÇEV, bu hizmetleri; Yönetim Kurulu olarak gönüllü çalışma grupları kurup, işbirliği kapsamında gerçekleştirmektedir. Gönüllü üyelerden oluşan bu gruplar eğitim ve kültür alanlarında çalışmaktadırlar.
Çağdaş Eğitim Vakfı, bu çalışmalar için gereken kaynakları bağış ve yardımlarla, öğrenci bursu vermek isteyenlerin destekleriyle sağlamaktadır.
“Çağdaş eğitim için ne yapabilirim” diyen yeni üyeler, bağış yaparak, burs vererek, vakıfta gönüllü çalışarak vakfa güç katabilirler.
  • ÇEV KARTLARI
Ünlü sanatçılarımızın ÇEV için, pilot okul öğrencilerimizin de özel olarak hazırladıkları çalışmalardan oluşan kart katoloğumuzdan seçilebilen görsellerle tebrik kartları hazırlıyoruz. “Özel gün kutlamalarında, yeni yıl, bayram, doğum günü, açılış, v.b.”
Özel kurum ve kuruluşların da tercih ettiği kartlar, firma logoları da kullanılarak tasarlanabiliyor.
Ayrıca, küçük bir bağış karşılığında eğitim sertifikalı madalyalı kartlar da hazırlanarak özel günlerde hediye olarak veriliyor. Vakfımıza yapılacak her türlü bağış vergi muafiyetine tabi olmaktadır.
ÇEV’e yapılacak yurtiçi ve yurtdışı her türlü bağış için:
Vakıflar Bankası – TR840001500158007290138190
Standart özellikler
Kartların kapalı ebadı 24 x 12 / Kartların açık ebadı 24 x 24
Adet için birim fiyat 1.20 TL. + KDV (Zarf Dahil)
Burs Sertifikalı Madalyalı Kartlar
(1 Öğrencimizin bir aylık burs ücreti)
İlköğretim : 50.00 TL. (Gümüş)
Lise : 70.00 TL. (Altın)
Üniversite : 120.00 TL. (Platin)
  • ÇELENK BAĞIŞLARI
Kederli günlerde, ÇEV’e destek olan çelenk bağışları gerçekten önemli bir gelir gurubu, camilerde sembolik çelenk koyarak bağış projesini sürdürmekteyiz. Yapılan çelenk bağışları ile kaybedilen değerli yakınların anısına, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan, gençlerin yarınlarına ışık tutuyoruz.
  • NİKAH ŞEKERİ BAĞIŞLARI
Yaşamın en mutlu gününde fark yaratmayı öneriyor ve bu güzel günün anısı olarak, konuklar için nikah şekeri yerine kullanabilecekleri;
“Hayatlarının bu en güzel gününde çiçeklerin, şekerlerin yarattığı zerafet ve güzellik adına; ülke gençlerinin eğitimine katkı amacıyla adınıza bağışta bulunmuşlardır.” metnini boncuk, kurdela ve magnet ile süsleyerek, nikah sertifikaları hazırlıyoruz.
ÇELENK ve MUTLU GÜN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Vakıflar Bankası – TR840001500158007290138190
ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI
0212 297 69 79 (3)
0541 276 99 32
[email protected]
Çağdaş Eğitim Vakfı olarak yaptıklarımızla yetinmiyor ve daha fazlasını yapabilmek için sizlerin desteğini de bekliyoruz.
“Bir yerlerde bir çocuk, hep sizi hatırlasın”





NEDEN ÇEV?

Çünkü gelişim süreklidir ve belli aşamalar içinde gerçekleşir. Çocuk yaştan başlayarak aileden ve çevreden alınan değerlerle oluşturulan kişiliklerin geliştirilmesi yönünde sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları, özellikle az gelişmiş ülkelerde çok daha önem taşımaktadır.
Gelişmiş Batı toplumlarında STK’lar gerçekten etkin bir güç olarak toplumların sosyal, kültürel ve siyasal yaşamlarında kendilerini kabul ettirmişlerdir. Kendi konuları ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme ve kamuoyu yaratmada etkin rol oynarlar. Bu toplumların bireyleri de sadece bir kuruluşa değil, bir çok sivil toplum kuruluşuna üyedirler ve aktif olarak görev yaparlar.
Çünkü çağdaş eğitim, kendi kültürünü özümsemiş, evrensel değerlere açık sosyal insani; anayasa ve yasalarına saygılı, ülke değerlerine bağlı, bilinçli yurttaşı; araştıran, inceleyen. düşünen, üreten ve yaşadığı topluma değerler katan faydalı insanı yaratır.
Eğitimin gelişmesi, eğitim sistemini oluşturan temel unsurların hem birbiriyle hem de toplumun sosyal ve ekonomik koşullarıyla uyumu ölçüsünde başarı kazanacaktır. Bu başarıda kuşkusuz toplumdaki duyarlı ve bilinçli kesimlerin ve kuruluşların çağdaş eğitim için özenli ve ödünsüz çalışmalarının payı olacaktır.
Yeni çağa girdik ama...
Her yıl bir milyonu aşkın çocuğumuz hiçbir eğitim görmeden hayata atılıyor...
Kızlarımızın %29’u okuma yazma şansına sahip olamıyor...
Ülkemizde toplam işgücünün yalnızca %5’i üniversite mezunu...
Dahası...
Türkiye, Cumhuriyet aydınlanması ile sosyal, siyasal ve kültürel yapısını çağdaş boyutlara ulaştırmayı hedeflemişti.
Amaç, doğmalardan uzak bireyin zihinsel ve psikolojik işlevlerinin özgürce olgunlaşması imkanlarını yaratmak; Türk Ulusunu çağdaş uygarlığın yapıcı ve yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktı.
Atatürk, tarihin tanıdığı en cüretli, en büyük ve kapsamlı bir kültür devriminin baş mimaridir. Onun dinde, dilde, hukukta, yazıda, giyside ve eğitimde yaptığı reformlar; inanılmaz boyuttaki bir devrimin, çok anlamlı parçalarıdır.
Cumhuriyet’le başlayan yeni bir Türk insanı yaratma çabalarının en önemlisi kuşkusuz, eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmalar oldu. Tüm zorluklara ve olanaksızlığa karşın, Cumhuriyet’in yeni ve aydınlık fikirleri ülkenin dört bir tarafina yayıldı. Yoğun ve etkili çabalar sonucu milyonlarca kişi okuma yazma imkanına kavuşturuldu. Bu ışığı Anadolu kasabalarına Cumhuriyet’in genç öğretmenleri götürdü. Çünkü Atatürk’ün deyişi ile askeri zafer kazanılmış ve ancak onun kadar önemli yeni bir zafer aşamasına gelinmişti, bu da öğretmenlerin zaferi olacakti...
Birbirini izleyen devrimler ve yapılan atılımlar kısa zamanda, yepyeni bir toplum ortaya çıkardı: Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini.


BİZE DÜŞEN GÖREV
Bugün gelinen noktada, karsımızdaki temel tercih; ulusal eğitimde ya aklı özgürleştirilmiş “düşünmeyi göze alan çağdaş bireyler”; ya da aklını belli bir fikir, inanç ya da ideoloji ile sınırlamış bunun dışında düşünmeyi reddeden bu çerçeve için sadece “birilerine itaat eden insanlar yetiştirmek olacaktır. Burada, her türlü çıkar duygusundan uzak, toplumda belirgin yanlışları düzeltmek, topluma çeşitli alanlarda artı değerler katmak üzere kurulmuş olan “Çağdaş Sivil Toplum Kuruluşlarına” büyük görevler düşmektedir.
Çünkü gelişim süreklidir ve belli aşamalar içinde gerçekleşir. Çocuk yaştan başlayarak aileden ve çevreden alınan değerlerle oluşturulan kişiliklerin geliştirilmesi yönünde sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları, özellikle az gelişmiş ülkelerde çok daha önem taşımaktadır.
Gelişmiş Batı toplumlarında STK’ler gerçekten etkin bir güç olarak toplumların sosyal, kültürel ve siyasal yaşamlarında kendilerini kabul ettirmişlerdir. Kendi konuları ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme ve kamuoyu yaratmada etkin rol oynarlar. Bu toplumların bireyleri de sadece bir kuruluşa değil, bir çok sivil toplum kuruluşuna üyedirler ve aktif olarak görev yaparlar.





Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Arama
Stil
Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
tuzla escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle ... bursa escort bursa escort bursa escort ... sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort gaziantep escort beylikduzu escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti otele gelen escort eryaman escort sincan escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin Onwin giriş

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108