Gullbabici - Hayata Dair Herşey  

Go Back   Gullbabici - Hayata Dair Herşey > GunduzDusleri Cafe > Hiçbir başlığa uymayan yazılar !
Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

 
 
Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 10-26-2020, 10:57 AM
admin admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: Aug 2014
Mesajlar: 3.621
Standart Ev yapımı doğal pastil tarifi

Kış aylarında boğazınızı rahatlatacak, nefesinizi açacak pastilleri evde tamamen doğal malzemelerle kendiniz de hazırlayabilirsiniz.



Kış aylarında boğazınızı rahatlatacak, nefesinizi açacak pastilleri evde tamamen doğal malzemelerle kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
Bazıları çok fazla şeker ve anlamadığımız kimyasallardan içeriyor, bazılarının ise sadece tadını beğenmiyoruz. Piyasadaki pastiller sizi mutlu etmiyorsa ya da sadece kendi ilacınızı evde kendiniz hazırlamayı seviyorsanız, basit malzemelerle kendi pastilinizi hazırlamanız da mümkün.Bazıları çok fazla şeker ve anlamadığımız kimyasallardan içeriyor, bazılarının ise sadece tadını beğenmiyoruz. Piyasadaki pastiller sizi mutlu etmiyorsa ya da sadece kendi ilacınızı evde kendiniz hazırlamayı seviyorsanız, basit malzemelerle kendi pastilinizi hazırlamanız da mümkün.
*
Ev yapımı pastiller, bal ve bazı bitkileri karıştırıp ısıtarak hazırlanır. Aşağıdaki listeden size uygun olan bitkileri seçerek başlayabilirsiniz:
*
Öksürük için bitkiler:
Fesleğen
Servi yaprağı (Öksürüğü yatıştırır, balgamı azaltır.)
Ekinezya
Mürver çiçeği
Okaliptüs (Nefesi açar.)
Günlük (Özellikle balgamlı öksürük için iyidir.)
Zencefil
Lavanta
Limon kabuğu
Kekik (Üst solunum yolu enfeksiyonları için faydalıdır.)
Nane (Öksürüğü yatıştırır.)
Biberiye

*

*
Tahriş olmuş boğaz için bitkiler:
Eğer öksürükle birlikte boğazınızda tahriş de varsa, yukarıdaki bitkilere ek olarak aşağıdakilerden de kullanabilirsiniz:
*
Toz arnavut biberi
Çemen otu
Ardıç meyvesi
Meyankökü
Tıbbi hatmi kökü

*
*
Ev yapımı doğal pastil tarifi:
Seçtiğiniz bitki karışımından 6 tatlı kaşığı (ya da yarım bardak) kadar ayırın ve üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ilave ederek 20 dakika boyunca demleyin. Sonra iyice süzün.Elde ettiğiniz bitki çayı miktarı kadar balı küçük, derin ve kalın tabanlı bir tencereye boşaltın. Üzerine bitki çayını ekleyin. Tencerenin dibinin kalın ve kenarlarının uzun olması, karışımın aşırı kaynamasını ve yanmasını önleyecektir.
*
Karışımın altını açın ve tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kaynatın. Şeker termometresi kullanarak ısıyı ölçün ve kısık ateşte yaklaşık 150 dereceye (300°F) gelene kadar karışımı yaklaşık 30 dakika boyunca kaynatın. (En iyi sonucu almak için ölçünüz termometre olmalıdır, zaman değil.) Eğer şeker termometreniz yoksa, buzlu su yöntemi ile karışımınızın ısısını ölçebilirsiniz. Ocağın yanında büyük bir bardak buzlu suyu hazır bulundurun ve karışım kaynadıktan sonra 2-3 dakika arayla karışımdan bir çay kaşığı ile alın ve buzlu suyun içine damlatın. İlk denemenizde karışım suyun içinde dağılacaktır. Ancak doğru ısıya geldikçe, suyun içine damlattığınız ballı karışım top halini alarak katılaşacaktır. Parmağınızla tutup çıkarabileceğiniz kadar katılaşabildiğinde, karışım pişmiş demektir.
*
Kaynayan şurubun çok sıcak olacağını ve elinize-üstünüze değerse yapışıp ciddi yanıklara neden olabileceğini unutmadan, dikkatlice karıştırın. Karışım iyice sertleşip piştikten sonra ocağın altını kapatın ve karışımı soğuması için bir fırın tepsisine alın. Yanmadan şekillendirebileceğiniz kadar soğuması 15 ila 30 dakika kadar sürebilir.
*
Karışım soğuyana kadar, pastilleri şekillendirmek için hazırlığınızı yapın. Temiz bir silikon yüzey, pişirme kağıdı ya da balmumu kağıt kullanabilirsiniz. Yapışmayı önlemek için kakao tozu, tarçın, pudra şekeri, toz acı biber gibi unsu malzemeler de kullanılabilir.Hazır olduğunda, sertleşen karışımı kesmek için makas veya bıçak kullanın. Karışıma daldırmadan önce bıçağı soğuk suya tutmak, yapışmayı önler. Uzun şeritler halinde kesin, parçalara ayırın ve şekillendirmek için, seçtiğiniz tozu döktüğünüz tezgaha alın.*Küçük yuvarlaklar şeklinde hazırladığınız pastilleri içine biraz yapışmaz tozunuzdan (tarçın, şeker vs.) koyduğunuz kavanoza atın ve birkaç kez sallayın. Etrafına toz bulaşmış yuvarlak pastillerinizi pişirme kağıdına sararak kavanoza ya da saklama kabına alabilirsiniz. Herhangi bir nem varlığında hemen sulanıp yapışacakları için kavanozun kapağını sıkıca kapalı tutmaya özen gösterin.
*

*
Alıntı ile Cevapla
 


Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
tuzla escort ... bursa escort bursa escort bursa escort ... sincan escort kızılay escort rus escort istanbul travesti eryaman escort altyazılı porno bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort etlik escort etimesgut escort sincan escort otele gelen escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan ankara travesti ankara travesti çapa escort ataköy escort pendik escort şişli escort kartal escort taksim escort maltepe escort mecidiyeköy escort kadıköy escort beşiktaş escort ümraniye escort bakırköy escort fındıkzade escort bodrum escort escort istanbul antalya escort lara escort bodrum escort istanbul escort kayseri escort kuşadası escort kocaeli escort konya escort kütahya escort manisa escort mardin escort mersin escort muğla escort nevşehir escort rize escort sakarya escort samsun escort şanlıurfa escort sivas escort tekirdağ escort trabzon escort tunceli escort uşak escort van escort yalova escort çorlu escort gebze escort gümüşhane escort izmir escort kilis escort kırklareli escort karabük escort karaman escort kars escort kıbrıs escort kırşehir escort malatya escort niğde escort ordu escort osmaniye escort sinop escort tokat escort yozgat escort zonguldak escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108