Gullbabici - Hayata Dair Herşey  

Go Back   Gullbabici - Hayata Dair Herşey > GunduzDusleri Cafe > Oyun bölümü
Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
  #1  
Alt 10-29-2015, 10:19 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Penaltı Nasıl Verilir?




Dünyadaki en yaygın spor dalarından bir tanesi olan futbolun tartışmalara en açık kuralı penaltı atışıdır. Penaltı, top oyun sahası içerisinde iken, ceza sahası içinde savunma takımından bir oyuncunun belirlenen kural dışı hareketlerden en az bir tanesini gerçekleştirmesi sonucunda kendi takımı aleyhine verilen ceza atışıdır. Bu kural ihlalleri FIFA futbol oyun kuralları kitapçığında Kural 14 Penaltı kısmı içerisinde net biçimde belirtilmiştir. Hangi ihlaller neticesinde penaltı atışı verileceği kurallar ile belirlenmesine rağmen hakem insiyatifine oldukça bağlıdır.
Penaltı atışı hangi ihlallerin sonucunda verilmektedir?
  • Savunma durumundaki oyuncu rakip oyunculardan bir tanesine tekme atarsa ya da tekme atma girişiminde bulunursa penaltı verilir.
  • Savunma durumundaki oyuncu rakip oyunculardan bir tanesine çelme atarsa ya da çelme atma girişiminde bulunursa penaltı verilir.
  • Savunma durumundaki oyuncu rakip oyunculardan bir tanesine vurursa ya da vurma girişiminde bulunursa penaltı verilir.
  • Eğer savunma oyuncusu rakip oyunucunun üstüne sıçrarsa penaltı ile cezalandırılır.
  • Eğer savunma oyuncusu rakip oyunculardan en az bir tanesine küfür ederse ya da tükürürse penaltı atışı verilmektedir.
  • Savunma durumundaki oyuncu topu kazanmak için topa hamle yaptığında, toptan önce rakip oyuncuya temas ederse penaltı ile cezalandırılır.
  • Savunma takımından bir oyuncu hücum eden takımdan bir kişi tutarsa penaltı verilir.
  • Savunma takımından kaleci dışındaki herhangi bir oyuncu topla kasti şekilde el ile oynarsa penaltı ile cezalandırılır.
  • Yukarıdaki ihlallerin sonucunda penaltı atışı verilmesi için bu ihlallerin top oyun sahası içerisinde iken ceza sahası içerisinde yapılması gerekmektedir. Penaltı atışı hükmü verildikten sonra ceza sahası içerisindeki beyaz noktadan önünde sadece kaleci olacak şekilde penaltı atışı yapılmaktadır.
  • Hakem bu sebeplerden bir tanesi sonucunda kendi başına ya da yardımcılarından gelen uyarılar neticesinde penaltı atışı vermeye karar verirse düdüğünü çalarak ve eliyle ceza sahası içerisindeki beyaz noktayı göstermesi gerekir.

Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla


Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
tuzla escort ... bursa escort bursa escort bursa escort ... istanbul travesti altyazılı porno bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort çapa escort ataköy escort pendik escort şişli escort kartal escort taksim escort maltepe escort mecidiyeköy escort kadıköy escort beşiktaş escort ümraniye escort bakırköy escort fındıkzade escort bodrum escort escort istanbul istanbul escort kayseri escort kuşadası escort kocaeli escort konya escort kütahya escort manisa escort mardin escort mersin escort muğla escort nevşehir escort rize escort sakarya escort samsun escort şanlıurfa escort sivas escort tekirdağ escort trabzon escort tunceli escort uşak escort van escort yalova escort çorlu escort gebze escort gümüşhane escort izmir escort kilis escort kırklareli escort karabük escort karaman escort kars escort kıbrıs escort kırşehir escort malatya escort niğde escort ordu escort osmaniye escort sinop escort tokat escort yozgat escort zonguldak escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108