Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-16-2014, 11:45 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart “İmplant Yapılamaz” Sözü Tarih Oldu…





18 yaşını aşmış yani kemik gelişimini tamamlamışsanız eksik dişiniz var diye korkmayın… Kalp şeker, yüksek tansiyon hastası olsanız bile kaybettiğiniz dişlerin yerini implant alıyor. Kemik yapısı çok iyi analiz edildiği ve kaliteli malzeme kullanıldığı takdirde diş kayıplarında en iyi çözüm’ İmplant’tır.
Güzide Öztürk
Diş Hekimi
İmplant günümüzde hemen hemen herkese yapılabilen bir uygulama olduğu için çok tercih ediliyor.
Kemik çok iyi analiz edildiğinde ve alt- üst yapı parametresine uygun yapıldığı takdirde implant kaybı çok nadirdir. Hastanın ağız hijyeni çok kötü olmadığı sürece ömür boyu rahatlıkla ağızda taşınır. Önemli sistemik rahatsızlıklarda (şeker ve kalp hastalarında) bile 15-20 senelik sorunsuz implantlar kaydedilmiştir. Sonuç olarak implant, alternatiflerinden çok daha uzun ömürlü bir uygulamadır.
Malzeme Önemlidir
Uygulamalarda kullanılan malzemenin kaliteli olması gerekir. İmplant konusunda, çok araştırma yapılmış, uluslararası garanti sertifikası olan markaları tercih edilmelidir.
Kemik erimesi olanlar, peki ya kalp, şeker ve tansiyon hastaları?
• 18 yaşını geçmiş bireylere implant uygulanabiliyor. Ancak, 18 yaş öncesi diş kaybı var ise; kayıp ön diş kaybı olsa bile mutlaka yer tutucular takılarak kemik gelişiminin tamamlanması beklenir.
• Kemik yapısı uygun, sistemik durumu iyi kişilerde.
• Sigara tüketimi 14 adet altı olanlarda. (14 üstü olanlar da uyarılarak ve onay alınarak uygulanabilir.)
• Kemik erimesi olanlarda implant özellikle tavsiye edilir. Çünkü implantların yivli yapısı yemek çiğnerken kemiğe yaptığı basınç kemikte masaj etkisi yaparak kan dolaşımını arttırır. Kemik erimesi olan kişilerin spor yapması önerilir. İmplantlar da kemiğe yaptığı basınçla masaj yapar. Yani kemik erimesi olanlarda implant önerilir.
• Eskiden kalp, şeker ve tansiyon hastalarına implant yapılamayacağına dair inanış vardı. Artık bu hastalıklara sahip kişilere de, doktor konsültasyonu alınarak gerekli tetkikler yapılıp implant uygulanabilir.
o Şeker hastalarında şekerin kontrol altında olması çok önemlidir. Şekeri kontrol altında olup ağız hijyenini sağlayan bir bireyin normal sistemik sağlığı iyi bir bireyden farkı yoktur.
• Implant, kontrol altında olmayan ileri şeker hastalığı olanlar ile ağız-diş bakımını yapamayacak engeli olan hastalara, kan hastalığı olan kişilere, hemofili (kanamanın durmaması), lösemi gibi problemleri olanlara uygulanmaz.
Tek ya da tüm dişlerin kaybında…
Tek diş eksikliğinde tedavi alternatifleri çoktur ama en koruyucu yöntem implanttır. Implantlar yandaki dişlere dokunmadan kayıp dişleri yerine getiren eşsiz bir tedavi seçeneğidir. Birkaç diş eksikliğinde de yine en koruyucu alternatif implanttır. Tüm dişlerin kaybedildiği durumlarda ise implant uygulamalar diğer alternatiflerin yanında gerçekten tıbbın bir mucizesi gibi, hastaya sabit dişlerine yeniden kavuşma olanağı sunar.
Kemik yetersizliğinde…
Üst çenede ve alt çenede uzun süreli dişsizlik durumlarında ciddi kemik kayıpları olabiliyor. Ama bu durum artık implant yapılmasına engel teşkil etmiyor. Alt ve üst çene için farklı kemik seviyesi artırma (agumentasyon) yöntemleriyle kemik seviyesi Implant yapılmaya uygun hale getirilebiliyor.
Lokal anestezi altında yapılan implant yerleştirme işlemi sonrası anestezinin etkisi geçtiğinde bir rahatsızlık hissedilebilir. Ama sadece bir gün ağrı kesici kullanarak bu durum bertaraf edilebilir.
Implantlar’da kullanılan titanyum, doku tarafından kabul edilirliği en yüksem materyaldir ve yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir. Bu da implant’a maksimum dayanıklılığı sağlar.

Alıntı ile Cevapla