Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-22-2014, 03:35 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yaşlanma Karşıtı Nemlendirici Yapımı





Eğer yaşlanma karşıtı ürün kullanıyorsanız ve bu konuda doğal bir çözüm arıyorsanız bunun için birçok seçeneğiniz bulunmaktadır. Örneğin yaşlanma karşıtı doğal bir nemlendiriciyi evinizde kendiniz hazırlayıp uygulayabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı nemlendiriciyle cildinizi tazeleyebilir, yaşanla sürecinizi yavaşlatabilir, kırışıklıklarınızın görünümünü azaltabilirsiniz. Aşağıdaki doğal yaşlanma karşıtı nemlendirici tarifini hazırlayabilirsiniz
1. Mikrodalga fırında lanolin ve balmumunu tamamen eriyene kadar birlikte eritin. Lanolin cildinizde hem koruyucu bir görev yapar hem de nemlendirici özeliği vardır. Aynı şekilde balmumunun da cildi nemlendirme özelliği vardır.
2. Zeytinyağı ve aloe jeli birlikte geniş bir kapta tel çırpıcıyla karıştırın. Aloe jel cildinizi hem dolgun gösterir hem de cildinize nem verir. Böylelikle cildinizdeki kırışıklıkların görünümünü azaltır. Zeytinyağı yaşlanan cildinize daha fazla elastikiyet katar.
3. Daha sonra hazırladığınız her iki karışımı bir araya getirin ve iyice karıştırın.
4. Karışıma gülsuyu ve sonra bir esansiyel yağ ( lavanta yağı v.b. ) ekleyin. Gül suyu cildinizi yeniler. Lavanta yağı hoş bir koku sağlar ve rahatlık verir. Ayrıca cildinizdeki iltihaplanmaya da iyi gelir.
5. Hazırlamış olduğunuz nemlendiriciyi cam bir küçük kavanozun içine dökün ve ağzını kapağıyla iyice kapatın. Hazırlamış olduğunuz bu yaşlanma karşıtı nemlendiriciyi 1 ay kadar kullanabilirsiniz.
Yaşlanma karşıtı nemlendiricinizi hazırladıktan sonra buzdolabında saklamayın. Bu nemlendiricinizi sertleştirir. Bu da yüzünüze kolayca uygulamanızı zorlaştırır. Oda sıcaklığında tutmaya çalışın.

Alıntı ile Cevapla