Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-22-2014, 07:23 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Pedikür Malzemeleri Nasıl Temizlenir?




Pedikür malzemeleri tırnak törpüsü, tırnak makinesi, pedikür kasesi, tırnak fırçası ve ponza taşı gibi malzemeleri içermektedir. Pedikürse temizlik önemlidir. Aynı zamanda pedikür malzemelerinin temizliği de önemlidir. Özellikle pedikür malzemelerini farklı kişiler kullanıyorsa bu da daha da önem kazanır. Çünkü bakterilerden dolayı enfeksiyon riski vardır. Dolayısıyla pedikür malzemelerinizi her şartta temizlemek gerekir.
Pedikür malzemeleri nasıl temizlenir?

1. Pedikürden sonra pedikür kasesini veya ayaklarınızı içine koyduğunuz kabın suyunu mutlaka dökün ve kabı temizleyin. Pedikür kabını temizlerken anti bakteriyel bir temizleyici kullanın.
2. Tırnak makası ve kütikül kesici gibi malzemelerinizi mutlaka sterilize edin.
3. Pedikür malzemelerinizden dolayı bakteri, virüs ve mantarlara daha açık olursunuz. Bundan dolayı bunları öldürücü özelliklerde temizlik ürünleri kullanın.
4. Temizlik ve dezenfekte ürünlerini bir arada kullanabilirsiniz. Pedikür malzemelerinizi en az 10 dk süreye sıcak su içinde bekletin. Tabi sıcak su içine temizlik ve dezenfekte malzemenizi eklemiş olun. Bu ürünleri nasıl kullanacağınız konusunda ürünün etiketini iyice okuyun. Sonra akan sıcak suyun altına tutarak iyice durulayın. Duruladıktan sonra kurumaya bırakın.

Alıntı ile Cevapla