Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-22-2014, 07:40 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Memede Kireçlenmeyi Önlemek İçin




Memede kireçlenme meme dokusunda meydana gelen kalsiyum birikmesine verilen addır. Memedeki kireçlenmenin 2 türü vardır. Makro kireçlenme ve mikro kireçlenme veya diğer adıyla makrokalsifikasyon ve mikrokalsifikasyondur. Makrokalsifikasyon iltihaplanma, yaş, yaralanmalar gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Mikro kalsifikasyon ise daha küçük ve çok sayıdadır. Memedeki kireçlenme vakaları genelde bir kanser göstergesi değildir fakat kanser öncesi değişmelerin bir göstergesi olabilirler. Bu nedenle memedeki kireçlenmeyi önleyici bazı adımların atılmasında fayda vardır. Böylelikle kanser riskini de düşürmek mümkün olur.
Memedeki kireçlenmeyi önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz.

1. Memede kireçlenmeyi önlemek için ayda en az bir defa kendi kendinize elle meme kontrolü yapın. Meme kireçlenmesi gibi meme de oluşabilecek sorunları önlemenin en temel anahtarı bunu mümkün olduğunca erken yakalamaktır.
2. Memede kireçlenmeyi önlemek için yıllı olarak mamografi çektirin. Bu hekimin memedeki olası bir kireçlenme veya başka bir sorunu erken teşhis etmesine ve önlemeye olanak sağlayacaktır. Herhangi bir sağlık sorununuz olmasa bile özellikle belli bir yaştan sonra hekim yıllık olarak mamografi isteyebilir.
3. Memede kireçlenmeyi önlemek için pestisitlere maruz kalmakta kaçının. Pestisitler meme kanseri riskini artırır.
4. Sağlıklı ve dengeli beslenin. Düzenli egzersiz yapın. Diyetinize daha fazla lif ekleyin. Bu vücudunuzda dolaşan östrojen hormonu miktarını azaltacaktır. Böylelikle kanser riskiniz azalır. Sağlıklı kalmak için günde en az 30 dk lık bir egzersiz yapın.
5. Alkolden uzak durun veya içiyorsanız mümkün olduğunca kısıtlayın. Alkol meme kanseri riskini artıran bir etkendir.

Alıntı ile Cevapla