Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-22-2014, 07:43 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yumurtalık Kanseri Tedavisinde D Vitamini




Yumurtalık kanserinin ileri aşamalarda teşhisi ölüm oranını da artıran bir etken. İleri aşamalardaki teşhislerde ayrıca maalesef ölüm oranları da artmaktadır. Fakat hastalığın tedavisiyle ilgili araştırmalar da yapılmaktadır. Örneğin en son yapılan bir araştırmada yumurtalık kanseri hastalarında tedavi sürecinde yükse dozda D vitamini önerilmektedir.
Araştırmayı yapan uzmanlar yumurtalık kanseri gelişiminde d vitamini eksikliğinin de bir rol oynayabileceğini belirtiyorlar.
Yumurtalık kanseri tedavisinde genelde kemoterapi ve cerrahi yöntem kullanılmaktadır. D vitamini ise tedavide pek geniş ölçüde kabul gören bir tedavi şekli değildir. Fakat Yukarıda belirtilen araştırmanın bulgularına göre yumurtalık kanseri olan kadınlar eğer D vitamini alırlarsa daha uzun yaşayabilirler.
Bilim insanları yumurtalık kanseri tedavisinde D vitaminin faydalarını maksimize etmek için her gün 5,000 IU D vitamini alınmasını tavsiye ediyorlar. D vitamini yumurtalık kanser hücrelerinin gelişimini yavaşlatabiliyor.

Alıntı ile Cevapla