Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-23-2014, 08:25 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Göz Alerjisi, Belirtileri Ve Tedavisi



Göz alerjisinin belirtileri nelerdir?

Göz alerjisinin belirtileri gözün beyaz kısmında kızarıklık, gözde kaşıntı, sulanma, bulanık görme, yanma duygusu, göz kapağında şişkinlik ve ışığa karşı duyarlılıktır. Göz alerjileri tek başlarına görülebileceği gibi burun içi bir alerji ve egzama ile birlikte de görülebilir. Sorunun göz alerjisi olup olmadığını tespit etmenin tek yolu hekime görünmektir.
Alerjenler gözü nasıl etkiler?

Göz alerjileri gözler alerjene maruz kaldığı zaman olur. Bu alerjenler genelde polenler ve evcil hayvan dilidir. Gözler alerjene maruz kaldığında gözde iltihaplanmaya neden olan histaminler ve öteki kimyasallar açığa çıkar. Sonuçta gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve sulanma meydana gelir.
Polenler göz alerjisini tetikler

Göz alerjilerini polenler de tetikleyebilir. Özellikle polenlerin yoğun olduğu mevsimlerde bu etki oluşabilir ve mevsimsel alerjik konjonktivit meydana gelebilir. Çimen ve ağaçlardaki polenler buna yol açar. Eğer dışarıda yoğun polen varsa içerde kalmayı tercih temekte fayda vardır. Pencereler ve dış kapı kapalı tutulmalıdır. İçerde havalandırma çalıştırılmalıdır. Dışarıdayken polenlerin gözü etkilemesini en aza indirmek için güneş gözlüğü takılmalıdır.
Evcil hayvanlar göz alerjisini etkiler

Evcil hayvanlar, toz bitleri ve küfler evde göz alerjisini tetikleyebilir. Bu tetikleyiciler bütün yıl boyunca alerji yapmaya müsaittir. Önlem olarak evcil hayvanları yatak odasından uzak tutmak, evcil hayvanlarla oynadıktan sonra el ve yüzü iyice yıkamak gerekir. Eğer dışarıda bir evcil hayvanla temas edildiyse dışarıdan eve gelince elbiseler değiştirilip, yıkanmalı ve duş alınmalıdır.
Ayrıca yatak takımları ve yastık örtülerindeki tozlar göz alerjisini tetikleyebilir. Bunları sık sık ve oldukça sıcak suda yıkamak gerekir. Halı ve paspaslar da sık sık temizlenmelidir. Evdeki nem oranını %30 - %50 arasında tutmak gerekir.
Gözler ovulmamalıdır

Gözleri ovmak gözde oluşan kaşıntı, kızarıklık ve sulanmayı daha da alevlendirebilir. Çünkü ovma gözde iltihaplanmaya yol açan histamin ve diğer kimyasalları daha fazla açığa çıkartır. Kontakt lens kullananlar alerji durumunda bunu çıkarmalıdırlar. Alerji durumunda makyaj yapılmamalıdır. Gözlere soğuk kompres uygulanmalı ve eller sık sık yıkanmalıdır.
Göz alerjisinin tedavisi

Burun alerjisi tedavisinde kullanılan benzer uygulamalar ( antihistaminler, dekongestanlar, ve mast hücre stabilizatörü ) göz alerjisinin tedavisinde de kullanılabilir. Antihistaminler histaminleri bloke ederek göz alerjisi belirtilerini ortadan kaldırır. Mast hücre stabilizatörü histamin ve diğer kimyasalların açığa çıkmasını engelleyerek iltihaplanmayı azaltır.
Göz alerjisi tedavisi için göz damlaları, alerji iğneleri ve ağızdan ilaç alımı da yapılabilir.

Alıntı ile Cevapla