Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-23-2014, 09:11 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Evde Sosyal Anksiteye Bozukluğu Tedavisi





Sosyal anksiteye bozukluğunun tedavisinde psikoterapi ve ilaç kullanımı en etkili yöntemlerdir. Diğer yandan ev ortamında da bazı yaşam şekli değişiklikleriyle anksiyete düzeyini azaltmak mümkündür.
Sosyal anksiyete sorununuz varsa ev ortamında anksiyete düzeyinizi azaltmak için aşağıdaki basit önlemleri alarak oldukça faydalı sonuçlar elde edebilirsiniz.
1. Düzenli olarak egzersiz yapın. Eğer daha önce egzersiz yapmadıysanız ilk zamanlar yavaş yavaş egzersize başlayın. Sonra düzeyinizi artırabilirsiniz. Orta düzeyde bir egzersiz için haftada toplam 2 saatlik bir egzersiz planlayın. Aşırı derecede egzersiz yapmaktan kaçının.
2. Uykunuzu yeterince alın. Her gece aynı saatte uyumaya dikkat edin. Geç saatlere kadar uyanık kalmayın. Uyurken odanız sessiz ve karanlık olmalıdır. Böylelikle uymaya daha iyi odaklanırsınız ve dikkatinizi dağıtacak şeyler olmaz.
3. Dengeli bir diyet uygulayın. Yağ oranı düşük ve lif oranı yüksek besinleri tüketin.
4. Kafein içeren besinlerin ve içeceklerin tüketimini azaltın. Özellikle gece uyumadan 3 – 4 saat önce kafeinli içecekler veya yiyecekler almayın. Kafeinli içecekler ve yiyecekler hem uykunuzu olumsuz etkiler hem de anksiyete düzeyinizi artırır.
5. Rahatlama egzersizlerini ihmal etmeyin. Nefes alma egzersizleri ve kas rahatlatma egzersizleri anksiyete düzeyinizi azaltır.
6. Eğer sosyal anksiyete düzeyinizi artıracak durumlarla yüzleşmekten korkuyorsanız ve bunun için alkol ve yasaklı madde kullanıyorsanız bunları bırakın. Çünkü faydası olmayacaktır. Bu maddeler sizde hem bağımlılığa yol açar hem de anksiyete düzeyinizi artırır.

Alıntı ile Cevapla