Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-03-2015, 06:39 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Mucizenin Adı : Doğum






Do*ğum her za*man san*cı*lı ol*maz. Ba*zı ka*dın*lar hiç far*kı*na var*ma*dan ilaç ve anes*te*zi yar*dı*mı ol*ma*dan bebek*le*ri*ni dün*ya*ya ge*ti*rir*ler; ba*zı ka*dın*lar ise nor*mal san*cı çe*ker*ler. Ba*zı kadınlar do*ğum sü*re*si bo*yun*ca san*cı*la*nırken, bir kıs*mı yal*nız*ca ağ*rı*yı do*ğu*mun son*la*rı*na doğ*ru his*se*der*ler. Her ka*dın için do*ğum, bi*reysel bir de*ne*yim ve mu*ci*ze*vi bir ta*bi*at ola*yı*dır. Yer*yü*zün*de*ki can*lı*la*rın bü*yük bir kıs*mı ben*zer şe*kil*de doğum*lar ya*pa*rak, va*ro*luş*la*rı*nı sür*dü*rür*ler. Hay*van*la*rın ana*to*mik ola*rak in*san*dan fark*lı olan ya*pı*la*rı ve bi*linç se*vi*ye*le*ri, üre*me ve do*ğum za*man*la*rı*nı içgü*dü*sel bir do*ğal*lık ve ko*lay*lık*la yap*ma*la*rı*nı sağ*lar*ken; in*sa*na öz*gü bi*lin*cin, yal*nız*ca ken*di*sin*de bu*lu*nan so*yut*la*ma özel*li*ği se*be*biy*le, çev*re*sel fak*tör*ler*den olum* lu ve*ya olum*suz et*ki*len*me*si müm*kün*dür. Doğa toplumları ve mo*dern top*lum*da*ki ka*dın için de ha*mi*le*lik ve do*ğu*mun ta*şı*dı*ğı an*lam fark*lı*dır. Doğa toplumlarındaki ka*dın*lar, be*be*ğin do*ğu*mu*nu do*ğal bir ta*bi*at ola*yı ola*rak ya*şar*lar ve ka*dın*lar ara*sın*da bir da*ya*nış*ma var*dır. Do*ğum es*na*sın*da bir*bir*le*ri*ne na*sıl yar*dım ede*cek*le*ri*ni bi*lir*ler. Mo*dern top*lum*larda ise do*ğal uy*gu*la*ma*la*rın ye*ri*ni öğ*re*nil*miş, sis*tem*leşmiş yön*temler al*mış ve böy*le*ce de ka*dın*lar ken*di be*den*le*ri*ne inanç*la*rı*nı kay*bet*miş, bir*bir*le*ri*ne yar*dım et*mek ye*ri*ne bir*bir*le*ri*ni korku*tur ha*le gel*miş*ler*dir.
Oy*sa ki ka*dın*la*rın yüz*yıl*lar*dır bir*bi*rleri*ne ak*tar*dık*la*rı bil*gi şif*re*le*ri hüc*re*le*rin*de mev*cut*tur, vü*cut*la*rı nasıl do*ğum yapacağını bi*lir. Ay*rı*ca ha*mi*le*lik ve do*ğum sı*ra*sın*da ola*bi*le*cek ak*si*lik*ler dok*to*ru*nuz ta*ra*fından ge*re*ken mü*da*ha*le uy*gu*la*na*rak ön*le*ne*bi*lir. Nor*mal do*ğum yap*ma*nı*za en*gel du*rum*lar var*sa, bu durumda da se*zar*yen*le be*be*ği*ni*zi dün*ya*ya ge*ti*re*bi*lir*si*niz. An*cak her şey yo*lun*da gi*di*yor*sa, nor*mal do*ğum yap*ma*ma*nız için hiç* bir ne*den yok*sa, ha*mi*le*lik bo*yun*ca vü*cu*du*nu*zun do*ğum için yap*tı*ğı ha*zır*lı*ğa siz de* ka*tıl*ma*lı ve ha*zır*lan*ma*lı*sı*nız.
Bu ha*zır*lık, ön*ce doğ*ru bil*gi*le*re ulaş*mak*la baş*lar: bu kitap veya kurslar aracılığıyla, ha*mi*le*lik, be*be*ğin an* ne kar*nın*da*ki ge*li*şi*mi, do*ğum, do*ğu*mu ko*lay*laş*tı*ra*cak, zih*ni ve be*de*ni ha*zır*la*yan ça*lış*ma*lar, ye*ni doğ*muş be*be*ğin özel*lik*le*ri, ba*kı*mı ve em*zir*me ko*nu*la*rın*da edi*ne*ce*ği*niz bil*gi* ve be*ce*ri*le*rin çok işe ya*ra*dı*ğı*nı, ya*şa*ya*rak gö*re*cek*si*niz.
Kor*ku*dan kur*tu*la*rak, be*de*ni*ni*ze, ken*di bil*gi ve sez*gi*le*ri*ni*ze, va*ro*luş mu*ci*ze*si*ne ina*na*rak, muh*te*şem bir do*ğum de*ne*yi*mi ya*şa*yıp, be*be*ği*ni*zi ku*cak*la*ya*bi*lir*si*niz. Be*be*ği*niz si*zin ku*ca*ğı*nız*dan al*dı*ğı gü*ven duy*gu*su*nu iç*sel*leş*ti*re*rek, öz*gü*ven duy*gu*su yük*sek bir bi*rey ola*cak*tır.





Her ne kadar doğum ile ilgili teo*rik bil*gi*le*ri bu*ra*da sizlere veriyor olsam da her doğumun kendine özgü ve benzersiz bir kişisel deneyim olduğunu unutmayın. Vü*cu*du*nuz hamilelik bo*yun*ca ken*di*ni bu fi*na*le hazırlamaktadır. Ruh*sal ola*rak da ken*di*ni*zi ha*zır his*set*me*li*si*niz. Bunun için, özellikle do*ğu*ma ya*kın gün*ler*de ne*fes eg*zer*siz*le*ri*ni bol*ca tek*rar*la*yın, bu sı*ra*da his*set*ti*ği*niz duy*gu*la*rı*nız*la yüz*le*şin. Kor*ku*yor*sa*nız ne*den kork*tu*ğu*nu*zu an*la*ma*ya ça*lı*şın; kor*ku*nu*zu, en*di*şe*le*ri*ni*zi in*kar edip bas*tır*dı*ğı*nız sü*re*ce on*lar da*ha da ar*ta*rak do*ğum anın*da kar*şı*nı*za çı*kar ve si*zi kı*sır bir dön*gü içi*ne alır. Ne*fes eg*zer*siz*le*rini uy*gu*lar*ken bu tür duy*gu*lar açı*ğa çı*ka*cak*tır ve on*lar*la yüz*le*şip, ge*ri*de bı*rak*mak, do*ğum anın*da ken*di*ni*zi bı*rak*ma*yı ve do*ğay*la iş*bir*li*ği yap*ma*nı*zı ko*lay*laş*tı*ra*cak*tır. Ruh*sal ener*ji*ni*zi bo*za*cak, gö*rün*tü, an*la*tım ve ki*şi*ler*den uzak du*run. Ken*di*ni*ze ve do*ğa*nın gü*cü*ne ina*nın…
Doğum nedir?
Do*ğum en az 28 haf*ta*lık bir hamilelik sü*re*cin*den son*ra be*be*ğin ra*him dı*şı*na çık*ma*sı ola*rak ta*nım*la*nır. Bebek, da*ha er*ken doğ*muş*sa, ra*him dı*şın*da ya*şa*ma ye*te*ne*ği*ni ka*zan*ma*mış ol*du*ğu için bu du*rum dü*şük ola*rak ad*lan*dı*rı*lır. An*cak gü*nü*müz*de, ge*li*şen tıp ve tek*no*lo*ji sa*ye*sin*de er*ken haf*ta*lar*da do*ğan be*bek*le*rin de ya*şa*ma ola*sı*lı*ğı art*mış*tır.
Normal doğum nedir?
Nor*mal do*ğum 38.-42. ge*be*lik haf*ta*la*rı ara*sın*da, ken*di*li*ğin*den baş*la*yan bir ey*lem*le, baş*la ge*len tek bir be*be*ğin an*ne ve be*be*ğe za*rar ver*me*den ra*him*den va*ji*nal yol*la can*lı ola*rak doğ*ma*sı*dır. Nor*mal do*ğum*da, be*bek doğ*duk*tan otuz da*ki*ka son*ra ple*san*ta ve zar*la*rı da ken*di*li*ğin*den ra*him*den dı*şa*rı atı*lır.
Doğum ne zaman olur?
  • Nor*mal bir ge*be*lik sü*re*si son adet baş*lan*gıç gü*nün*den iti*ba*ren 280 gün ya da 40 haf*ta*dır.
  • Hamilelerin bek*le*nen do*ğum ta*ri*hi*ni içi*ne alan haf*ta do*ğum yap*ma ola*sı*lı*ğı % 80’dir.
  • Nor*mal zamanında do*ğum 38.-42. haf*ta*lar ara*sın*da her*han*gi bir za*man*da ger*çek*le*şe*bi*lir.
Alıntı ile Cevapla