Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-04-2015, 07:24 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kenevir Tohumunun Faydaları




Kenevir tohumu, biyolojik olarak yararlı ve kolay sindirilebilen protein için inanılmaz bir bitkisel kaynaktır. Kenevir tohumları esansiyel 10 amino asidin hepsini içerir. Ayrıca 3 çorba kaşığı kenevir tohumunda, 11 gram protein bulunur.



Kenevir tohumunda omega-6 yağ asitlerinin omega-3 yağ asitlerine oranı 3’e 1 şeklindedir ve bu sağlıklı ve enflamasyon karşıtı bir orandır. Bunun yanında kenevir tohumları çok yararlı, özel bir omega-6 yağ asiti olan gama linoleik asit (GLA) içerir. GLA enflamasyon karşıtı hormonların üretiminde önemli bir yapıtaşıdır. Maalesef bu özel yağ asidi genellikle gıdalarda bulunmaz. GLA’nın sağlık faydaları şu şekilde sıralanabilir:
  • GLA sağlıklı bir metabolizmayı destekler ve yağ yakımına yardımcı olur. Sağlıklı bir diyet sürdürmesine rağmen kilo kaybında sorun yaşayan kişiler, diyetlerine GLA ekleyerek zayıflama sürecini canlandırmaktadır.
  • GLA hormonlarla ilgili sıkıntı belirtilerini (PMS gibi) azaltmaya yardımcı olur.
  • GLA saç, tırnak ve cilt sağlığını destekler.
  • GLA genel olarak enflamasyona yatkınlığı azaltır. Bu da astım, MS, fibromiyalji, artrit gibi inflamatuvar (yangılı) durumları olan kişilere yardımcı olabilir.
  • GLA kötü (LDL) kolesterolü düşürmeye yardımcı olur kolesterol oranını iyileştirir.

Kenevir tohumları hastalıklarla savaşan ve bitkilerde bulunan fitokimyasallar açısından, ayrıca yaşlanma karşıtı E vitamini gibi antioksidanlar açısından zengindir. Kenevir ayrıca çinko, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir gibi birçok mineral bulundurur.
Alıntı ile Cevapla