Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-08-2015, 10:24 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Tampon sorunu ortadan kalktı

KONUNUN AYRINTILARI, UZMANIMIZDAN GELDİ.



Estetik burun ameliyatında tampon sorunu ortadan kalktı. Bununla ilgili Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İrfan Aydın konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Burun ameliyatı estetik kaygılarla veya nefes alma sorunları nedeniyle yapıldığında burun iç derisinde oluşabilecek kanama ve ödemi engellemek için konulan burun tamponlarını kullanmaya zorunluluk kalmadı. Artık birçok doktor rinoplasti sonrası burun iç derisinde oluşabilecek ödemi azaltmak için dikişli tekniği kullanırken, oluşabilecek kanama kontrolünde ise eriyen tamponları kullanmaktadır.
Rinoplasti ameliyatı sırasında estetik burun girişimlerinin yanı sıra septum adı verilen burun orta kıkırdağında eğrilik, asimetri ve buna bağlı nefes alma şikâyetleri var ise bunu düzeltecek girişimler(septoplasti) yapılır. Bu hasta grubunda burun iç derisi eriyen dikişlerle bohçalanmakta ve tampon kullanmaya gerek kalmamaktadır. Nefes alımında önemli rolü olan burun etleri de büyük ve heva pasajını daraltıyorsa rinoplasti ameliyatı ile burun eti ameliyatı da yapılmalıdır. Konka cerrahisi yapılan bu hasta grubunda kanama riski oldukça yüksektir ve önlem alınmalıdır. Bu hasta grubunda ise artık eriyen tamponlar konulmakta ve 2-3 gün süresinde tamponlar kendiliğinden yok olmaktadır. Ameliyat sonrası epitelizasyon denilen yara iyileşmesi 48-72 saatte tamamlanır ve bu süreden sonra zaten akut kanama beklenmez.”


Alıntı ile Cevapla