Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-18-2015, 01:19 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yaz hamileleri nelere dikkat etmeli





Sıcak yaz günleri hamileler için sıkıntılı günlerdir aslında. Çünkü çok sıcak günler onların gebelik aylarına bağlı olarak çeşitli problemler oluşturabilir. Peki hamileler bu problemlerle karşılaşmamak için yaz aylarını nasıl atlatmalı, ne gibi önlemler almalı?
Editörümüz Buse Demirkır aklınızdaki sorulara cevap olabilmek için Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu'na hamilelerin yaz aylarında nelere dikkat etmesi gerektiğini, hamileyken deniz veya havuza girmenin bir sakıncası olup olmadığını ve havuzlardaki klor tehlikesini sordu.
Gebelikte çok sıcakta durmanın ve vücut ısısının artmasının bebek için zararlı olduğunu söyleyen Prof Dr. Cem Fıçıcıoğlu, "Yaz aylarını güneşten kaçarak, bol sıvı tüketerek geçirilmesi gereken günler olarak görüyoruz" dedi.
Risk yoksa denize girilebilir ama...

Fıçıcıoğlu, hamilelikte eğer ortada bir risk faktörü veya engelleyici bir durum yoksa havuza ve denize girilebileceğini söyledi ve uyardı: "Ancak çok ıslak durulmamasına, uzun süre denizde kalınmamasına ve güneşte fazla durulmasına dikkat edilmesini istiyoruz. Ve hemen mayonun da değiştirilmesini öneriyoruz."
Alıntı ile Cevapla