Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-18-2015, 05:59 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Anne adayları bedenlerine güvensin





Günümüzde doğum korkulu bir olay haline geldi. Artık şehirli kadınlar doğumdan korkuyor ve bu durum doğuma yapılan müdahaleleri artırıyor.
İstanbul Doğum Akademisi'nin kurucularından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Çoker bu korkuların önüne geçilmesi için anne adaylarının doğuma hazırlanmaları gerektiğini savunuyor. Anne adaylarının bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Hakan Çoker doğuma hazırlığın önemini Editörümüz Süveyda Burçak'ın yaptığı röportajda anlattı.
Günümüzde doğumların hastalık olarak görülmesinin doğumla ilgili korkuları artırdığını ifade eden Op. Dr. Hakan Çoker "Anne adaylarının bir bölümü ağrı çekmekten korkuyor, bir bölümü ise doğumu riskli bir durum sanıyor. Hayatta risk ne kadar varsa doğumda da o kadar var" dedi.
Ayrıca Hakan Çoker anne adaylarından, içlerinde var olan doğum yapma gücünü fark etmelerini ve kendi bedenlerine güvenmelerini istedi.
"Şehirli kadınlar doğumlarını düşünerek, eğitimle, okuyarak yapacaklarını zannediyorlar" diyen Çoker bu yüzden doğuma hazırlığın özellikle şehirli kadınlar için şart olduğunu önemle vurguladı.
Alıntı ile Cevapla