Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-19-2015, 06:47 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Bedenimiz ne zaman hamileliğe hazır oluyor






Bazen uzun süre denenmesine rağmen beklenen hamilelik gerçekleşemiyor bunun bir sebebi de yumurtlama zamanının tutturulamamasıdır. Uygun görüldüğü zamanda kısa sürede hamile kalabilmek için regl zamanı ve düzeni önemli rol oynamaktadır. Hamilelik için gereken süre yaş ilerledikçe artıyor çünkü kadında yaş ilerledikçe doğurganlık oranı düşüyor.
Yumurtlama dönemi için basit bir formül reglnin başladığı gün 1. Gün kabul ediliyor ve 28 günde bir adet gören kadının yumurtlama günleri 13. ve 15. günler arasında gerçekleşiyor bu dönem kadının hamile kalması için en uygun dönem.
Erkek spermi cinsel ilişki sonrasi yaklaşık 48-72 saat kadın vücudunda kalabiliyor. Doğru zamanda kadın vücudunda yeterli sperm olabilmesi için her gün yerine gün aşırı ilişkiye girilmeli. Çünkü her gün ilişkiye girildiğinde erkeğin menisindeki sperm sayısını azaltıyor.
Sağlıklı beslenmek sperm kalitesini ve yumurtlamayı arttırmaktadır.
Hamilelik öncesi dönemde sağlıklı beslenilmeye başlanmalı ve hamilelik dönemi süresince devam ettirilmelidir. Hamilelik ve öncesi dönemlerde sigara ve kahve içilmemelidir. Günde 300mg.dan dan fazla kafein gebelik oranını düşürmektedir.
*Hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında çiftlerin stresten uzak durması gerekmektedir.
*Yumurtlamanın gerçekleştiğini eczanede satılan ovülasyon belirleme testleri ile anlayabilirsiniz.
*Ayrıca göğüslerdeki hassasiyet karın bölgesi ve kasıklardaki hassasiyet, vajinal akıntıların artması yumurtlamanın gerçekleştiğinin en belirgin işaretleridir.
Alıntı ile Cevapla