Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-20-2015, 07:30 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Lohusalığın baş belası hastalığı

DOĞUMDAN SONRAKİ KIRK GÜNÜ YENİ ANNELER İÇİN ÇEKİLMEZ HALE GETİREN HASTALIK NEDİR?



Lohusalıkta doğumdan sonraki genellikle kırk günü kapsayan bir dönemde karşılaşılan ve halk arasında albasması olarak bilinen bir hastalığın anne üzerindeki etkileri oldukça büyük.

Aslında durum, annenin doğum sonrası pek çok açıdan enfeksiyonlara ve hastalıklara açık hale gelmesiyle doğrudan ilgili bir durum. Albasması ya da albastı olarak da bilinir ve geçmişten bu güne bütün Türk geleneklerinde yer alıyor.
Lohusalık humması
Yüksek ateş, aşırı terleme, nabız atışı ve komaya varan şekilde giderek ağırlaşan hastalık aslında ‘Lohusalık Humması’ olarak adlandırılıyor. Günümüzde doğru antibiyotik kullanımıyla neredeyse ortadan kalkmış durumda.
Sorun, bebeğin doğumuyla birlikte annenin her tür mikroba açık olması ve gerçekten de bu türde bir enfeksiyon kapması şeklinde açıklanıyor. Vücudun bağışıklık sistemi çok zayıf olduğundan, anne adayını ciddi anlamda tehlikeye sokan bir hastalık olduğu biliniyor.
Eğer lohusalık sırasında ateş başlamışsa ve durum kendiliğinden 1–2 gün içinde normale dönmüyorsa hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekiyor. Halk arasında yaygın olarak uygulanan kurdele bağlamak, şerbet içirmek gibi yöntemlerle hastalığın tedavi edilemeyeceği ve bu tip yöntemlerin sadece geleneklerden gelen bir tören olduğu dikkat edilmesi gereken unsurların başında yer alıyor.

Alıntı ile Cevapla