Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-20-2015, 08:46 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Emzirme göğüs kanseri riskini azaltıyor






Gün geçmiyor ki emzirmenin kadın bedenine sağladığı katkıları bir yenisi daha eklenmesin. Yıllardır ortaya konulan ancak bilimsel olarak tamamen kanıtlanamayan emzirme-kanser ilişkisinde önemli sonuçlara ulaşıldı.
İspanya'daki Granada Üniversitesi'nde yapılan araştırma, emziren kadınların göğüs kanseri olma riskinin ciddi şekilde azaldığını ortaya koydu. 6 ayın üzerinde emziren kadınlar, hiç emzirmeyen kadınlara nazaran göğüs kanseri riskini çok daha az taşıyor.
Ancak araştırma, bunun bir de koşulu olduğunu vurguluyor; sigara tüketimi.
Sigara tüketen kadınların gebelik sonrasında emzirseler dahi daha yüksek kanser riski taşıdıkları ifade ediliyor. Ayrıca sigara, emzirmenin getirmiş olduğu avantajları da ortadan kaldırıyor.
19-91 yaş arasında 504 kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre, bebeklerini hiç emzirmeyen kadınların göğüs kanserine yakalanma ortalaması, emziren annelere göre 10 yıl daha erkene denk geliyor. Araştırma sonuçlarına göre, her yıl oluşan 720 bin kanser teşhisinin yaklaşık yüzde 20'lik kısmını göğüs kanseri oluşturuyor. Göğüs kanserlerinin yüzde 17-36'lık kısmı 40 yaşın altındaki kadınlarda meydana geliyor.
Alıntı ile Cevapla