Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-17-2014, 08:11 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Sigara eritiyor!

RADYO Ege Kampüs’te yayınlanan ’Ege’den Sağlık’ programına konuk olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, osteoropoz (kemik erimesi) hakkında bilgiler verdi.










Osteoporoz’un kemik doku yoğunluğunun azalması nedeniyle dayanıklılığın azalması olduğunu belirten Prof. Dr. Kirazlı, "Hastalık en fazla genetik faktörlerden kaynaklı. Ailesinde kemik kırılması geçmişi olan kişiler daha dikkatli olmalı. Bunun yanında erken menapoz, sigara kullanımı ve özellikle gençlerde anorexia nervoza hastalığı, Osteoropoz’u tetikliyor" dedi.

Hastalığın tanı yönteminin oldukça kolay olduğunu ve hiçbir şikayeti olmayan kişilerin bile 65 yaş sonrasında yılda bir kez kemik ölçümü yaptırması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kirazlı, "Bu hastalıktan korunmak için düzenli beslenmek, bol kalsiyum almak, spor yapmak ve fiziksel aktivitede bulunmak gerek" diye konuştu.

Halk arasında kemik erimesi diye bilinen hastalığın genelde 45 yaş üzeri kişilerde görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Kirazlı, "Osteoropoz kadınlarda daha sık görülüyor ve daha çok kırıklarla ve kamburlukla ortaya çıkıyor" dedi.
Alıntı ile Cevapla