Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-21-2015, 07:17 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Diş çıkartırken sizi neler bekliyor




Bebeklerin diş çıkarma süreci uzun bir dönemi kapsar

Diş çıkarırken bebeklerde salya akması, sürekli bir ısırma, çiğneme isteği, dişlerini kaşıma arzusu, iştahsızlık gibi belirtiler görülmesi normaldir.
Genellikle bebekler 6–7 aylıkken diş çıkarmaya başlar ve bu süreç aylarca devam eder. Hem bebekler hem de anneler zor geçebilecek bu dönemde bebeklerin dişleri genel olarak genetik düzene uyarak çıkar.
- Anne ve babanın dişleri erken çıkmışsa bebeklerin de dişleri o sürede çıkabilir.

- Bebekler 2-3 aylıkken salya akıtmaya başlayabilir. Her bebekte salya oranı farklı görülebilir.
- Diş çıkarmaya başlandığında salya oranının fazlalaştığı görülür.
- Diş çıkarırken diş etine uygulanan baskı bazı iltihaplanmalara neden olaiblir, bu iltihaplara bağlı olarak da ağrılar oluşur. Bebeklerde en çok sancıya da ilk azı dişleri sebep olur.
- Diş çıkarma süreci boyunca bebeklerin dişlerinde kaşınma olması buna bağlı olarak da ısırma güdüsü hissetmesi normaldir.
- Diş çıkarma dönemlerinde katı gıdayı reddeden bebekler de görülür. Bu dönemlerde bebekleri zorlamamak, sıvı gıda ile beslemeye devam etmek gerekir. Diş etlerinde kanama görülmesi de normaldir.
- Diş çıkarken ete baskı uyguladığında oluşan kanamaların mavi benekler halinde diş etinde görülmesi beklenebilir.
- Bebeklerin acısını hafifletmek için soğuk gıdalar tercih edilebilir. Bu gıdaları dolapta beklettikten sonra verirseniz bebeğiniz daha da rahatlayabilir.
- Bebeğinizi rahatlatmak için diş kaşıyıcı tercih ederseniz onu da dolapta beklettikten sonra vermeniz daha etkili olabilir.
- Bu dönemde bebeğinizin yüzünde kızarıklıklar olabilir. Bebeğiniz akan salyalarını eli yardımıyla tüm yüzüne bulaştırabilir.
- Kuruluğa neden olacak bu durumun önüne geçmek için nemlendirici krem kullanabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla