Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-25-2015, 12:26 AM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart şiddet içeren oyunlar tehlikeli!

ŞİDDET İÇERİKLİ BİLGİSAYAR OYUNLARI, ÇOCUKLARDA SALDIRGAN DAVRANIŞLARI KÖRÜKLÜYOR.



Şiddet içerikli bilgisayar oyunları, saldırgan davranışları körüklüyor mu? ABD’de yapılan 20 yıllık bir araştırmanın sonucuna göre yanıt “evet!”

Yapılan araştırma, bilgisayar oyunlarının, özellikle erkek çocuklardaki saldırgan davranışlarda artışa yol açtığını ortaya koydu.
Şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının özellikle çocuklarda saldırgan davranışlara neden olduğu yönündeki yaygın inanış, bilimsel olarak da kanıtlandı.
ABD’deki Saint Leo Universitesi’nde 20 yıl boyunca yapılan araştırmalara göre bu durum uzun vadeli de olabiliyor. Yani şiddet içeren oyunların, insan psikolojisi üzerindeki etkileri sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de tehdit edici boyutta.
Araştırma testlerinden birinde, bir grup çocuğa 10 dakikadan daha kısa bir süre şiddet içerikli oyunlar oynatıldı. Daha sonra bu çocuklara ruhsal durumlarını belirlemeye yardımcı olacak psikolojik testler yapıldı. Çocukların oyundan kısa süre sonra saldırgan davranışlar sergilediği tespit edildi.
Yaşları 13 ila 15 arasında değişen 600 çocuğun öğretmenleri, zamanlarının çoğunluğunu şiddet içerikli oyun oynayarak geçiren öğrencilerin diğerlerine kıyasla daha saldırgan olduklarını söyledi.

Alıntı ile Cevapla