Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-16-2020, 10:17 AM
admin admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: Aug 2014
Mesajlar: 3.622
Standart Cilt bakım ürünlerindeki probiyotikler hakkında bilmeniz gerekenler

Kötü bakterilerin cildimizden nasıl uzak tutulacağı hakkında çok şey biliyoruz. Peki ya iyi bakteriler? Probiyotikler tam olarak nedir ve neden cildinize iyi gelirler? İşte detaylar...
ABONE OL



Cildi temiz tutmak ve istenmeyen sivilceleri önlemek için, yüzlerimizi güçlü temizleyiciler ve sabunlarla yıkar ve uygun bir cilt bakım rutini izleriz. Ancak tüm bakteriler cildimiz için 'kıyamet' anlamına gelmez. Bazıları aslında ?arkadaş canlısı? olabilir ve cildinizin genel sağlıklı görünümüne fayda sağlayabilir.



Muhtemelen sağlıklı bir bağırsak ve uygun sindirim sağlığı için probiyotik tüketmenin önemini duymuşsunuzdur. Son araştırmalar probiyotik çılgınlığını biraz daha ileriye götürdü.



Yapılan araştırmalara göre probiyotiklerin topikal olarak uygulanmasının cildinize birçok faydası var.



Bazı uzmanlar, akne ile savaşan kişilere, cilt bakım tedavi rutinine ek olarak probiyotik cilt bakım ürünlerini kullanmalarını tavsiye ediyor.



Probiyotikler antioksidanlar veya geniş spektrumlu güneş kremi ile aynı cilt korumasını sunmaz. Ancak, iltihaplanma, kızarıklık ve zarar görme olaylarını en aza indirebilir.



Topikal olarak uygulandığında, probiyotikler; bakterilerin bir bağışıklık reaksiyonunu provoke etmesini önleyebilir.



Bazı araştırmacılar, bazı probiyotiklerin kötü bakterileri azaltmak için yeterince güçlü maddeler üretebileceğine inanıyorlar.



Probiyotikleri cilt bakım ürünlerinde bulabilirsiniz, ancak prebiyotikli cilt bakım ürünleri de piyasada mevcut.



Probiyotikler canlı organizmalardır, cildinizde ve bağırsaklarınızda yaşayan bakterilerden oluşur. Hem probiyotikler hem de prebiyotikler takviyelerde ve cilt bakım ürünlerinde bulunabilir.
Alıntı ile Cevapla