Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-20-2014, 09:41 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Dünya devi çöktü

Japonya üst üste 2. çeyrek daralma yaşayarak şaşırtıcı bir biçimde resesyona girdi. Ülke ekonomisinin yüzde 2.1 büyümesi bekleniyordu.










Japonya ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde beklenmedik bir biçimde resesyona girdi ve Başbakan Shinzo Abe’nin satış vergisinde planlanan artırımı ertelemesi ve erken seçim çağrısı yapması için zemin hazırladı. Şinzo Abe, durgunluğun pençesindeki Japon ekonomisini canlandırmak için 2013 başında sunduğu programın başarılı olmasıyla ekonomi literatürüne “Abenomics” kelimesini kazandırmıştı.

Japonya’da açıklanan son veriye göre, GSYH üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 1.6 daralma kaydetti. İki çeyrek için daha önce yüzde 7.1 olarak açıklanan daralma ise yüzde 7.3 daralmaya revize edildi.

Ekonominin daralmasında ihracatın zayıflaması ve iç tüketimin canlanmaması rol oynadı
"Vergi artışı şart"
Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, vergi artışının Japonya’nın devasa kamu borcunu azaltmak için kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Tokyo'da bir basın toplantısı düzenleyen Aso, Başbakan Schinzo Abe'nin vergi zammını erteleme kararı alması halinde, piyasalara zammı yeniden ertelemeyeceklerinin garantisini vermesinin şart olduğunu ifade etti.
Dünyanın en büyük borçlu ülkesi
Japonya Pazartesi günü açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarında büyüme beklenirken yüzde 1,6 daralma açıklayarak piyasalarda sürpriz yaratmıştı. Japonya dünyanın en borçlu ülkesi olarak da biliniyor.
Alıntı ile Cevapla