Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-08-2015, 11:47 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Ağız Gargarası Nasıl Yapılır?




Temel olarak diş fırçalama ve diş ipi kullanımıyla ağız bakımını gerçekleştiririz. Kendimizi ferah ve konforlu hissetmemiz büyük ölçüde ağız temizliğimize bağlıdır. Bunun yanında ağız temizliği sosyal etkileşimde de son derece önemli bir yer tutar. Özellikle ağız kokusu sorunu olanlar başkaları ile yüz yüze iletişime geçerken araya mesafe koymak zorunda kalırlar. Bu sebeplerle temel bakımın yanında, ağız gargaraları gibi yardımcı bakım ürünlerinin de kullanılması gerekebilir.
Ağız gargarasında temel amaç ağızda kalan besin artıklarının ağızdan uzaklaştırılmasıdır. Eğer bu atıklar ağızdan uzaklaştırılmazlarsa hızlı bir şekilde bakteri üremesine sebep olup, diş ve diş etlerinin sağlığını olumsuz etkileyeceklerdir. Bunun yanında bakterilerin faaliyetleri sonucunda ağızda kötü kokular da oluşacaktır. Gargara yapmak, diş fırçalamanın ve diş ipi kullanımın yerini tutamaz ancak bu eylemlerin yapılamadığı durumlarda ağız temizliğine destek olarak bakteri üremesini azaltabilir. Bu gargaraların diş fırçalamaya ve diş ipi kullanımına ilave olarak kullanılmasında ise tam bir ağız bakımı sağlandığı söylenebilir.
Gargara basit olarak ağıza su alınıp, suyun güzelce ağızda çalkalanarak bu su ile beraber ağızdaki atık besinlerin de dışarı atılması şeklinde gerçekleştirilebilir. Suyun içerisine bir miktar karbonat atarak bu suyla gargara yapmak daha da etkilidir. Bu şekilde genel olarak diş yüzeylerine sıkı bir şekilde tutunmayan besin artıkları ile dil ve damak gibi bölgelerdeki besin artıkları da uzaklaştırılarak genel bir temizlik sağlanmış olur.
Piyasada çok çeşitli ağız bakım suları satılmaktadır. Bu ürünler kullanıldığında, özellikle fırçanın ulaşamadığı yerlerdeki bakterilerin etkinliğini azaltır ve genel bir temizlik sağlarlar. Ancak özellikle diş ara yüzleri arasında kalan besinleri ağızdan uzaklaştıramadıkları için bu temizlik çok da yeterli değildir. Su tabanlı olan bu ağız gargaraları çeşitli maddelerle renklendirilirler ve değişik aromalar kullanılarak ağızda hoş bir tat ve koku da bırakmaları sağlanır. Bu özellikleriyle birçok tüketici tarafından tercih edilirler. Ağız sağlığına herhangi bir zararları olmamasına rağmen, kimyasal madde içermelerinden dolayı bu ürünler kullanılırken dikkatli olunması gerekir. Az miktarda yutulmaları genel olarak problem yaratmazken, çok miktarda yutulmaları bazı sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir. Bu gibi ürünler, tamamen kullanıcının zevkine göre seçilebilirler.
Bir de içerisinde “klorheksidin” gibi medikal bileşenler olan ağız gargaraları vardır. Bu gargaralar genelde doktor tavsiyesi ile kullanılırlar. Bu gargaraların içerdikleri bileşenler diş ve diş eti sağlığını destekleyecek veya bir rahatsızlık varsa bunu iyileştirecek özelliktedir.

Alıntı ile Cevapla