Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-09-2015, 07:28 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Bebek Battaniyesi Yapımı

Papatya Motif ile Bebek Battaniyesi Nasıl Yapılır ?

Kolay tığ işi bebek battaniyesi için ilk önce sarı iplikle 6 zincir çekip halka oluşturuyoruz. İçine 12 sık iğne yapıyoruz. 3 zincir çekiyoruz ve sıra sonuna kadar ikili trabzan yapıyoruz. Toplamda 24 trabzan olacak. Renk değiştiriyoruz. Krem rengi ipe geçiyoruz. Krem rengi ipi sabitliyoruz. 7 zincir çekip 4. trabzanın üzerine batıyoruz. Sıra sonuna kadar aynı işlemi tekrar edelim. Toplam da 8 yuva olacak. Sonra bu yuvaların içine sıra ile sık iğne, tekli trabzan, 4 ikili trabzan, tekli trabzan, sık iğne sıra sonuna kadar aynı işleme devam ediyoruz.



Şimdi yeşil renkli ipliğe geçiyoruz. Krem rengi ile ördüğümüz yaprağın ortasından ipi sabitliyoruz. 3 zincir çekip yanına iki trabzan yapıyoruz. Yalnız son ilmekleri çekmiyoruz. Onları hep birlikte topluyoruz.3 zincir çekip yanına bir tane daha yapıyoruz. 3 zincir çekiyoruz ve diğer yaprağın tepesine batıyoruz. Yaptığımız işlemi köşelerde üçlü halini yapıyoruz.
Mavi renkli ipimize geçiyoruz. Aralarda 3 tane ikili trabzan 2 zincir çekiyoruz. Köşelerde ise aynı işlemi iki kez yapıyoruz. Arasında 3 zincir çekiyoruz. Bu şekilde 3 sıra örüp bitiriyoruz.
Alıntı ile Cevapla