Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-19-2015, 10:23 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart LED Işıkların Göze Zararları




Işık yayan diyotlar(LED’ler) belli bir renk üretebilmek için fosforlu maddeleri içeren kristallerden yapılır. Örtüşen renkler olan, özellikle kırmızı, mavi ve yeşil gibi ana renkler ‘beyaz’ ışığı üretir. Parlaklık düzeylerini tanımlamak için hiç endüstriyel bir standart oluşturulmamıştır ancak birçok üretici ‘süper parlak’ ve ‘ultra parlak’ gibi terimleri led ampullerin yoğunluğunu tanımlamak için kullanırlar.
1.Uyarı
Bütün ledler hükümet denetimi altındaki göz güvenliği etiketini gerektirmez. Ancak tabii ki bu ışığa yakın mesafeden bakmamak en iyisidir. Beyaz, mavi, kızılötesi ve morötesi ayırt etmeden bütün led ışıkların çok parlak olduğunu ve insan gözüne zarar verecek kadar yoğun olabileceğini belirtmiştir.
2.Fotokimyasal reaksiyon
Yüksek parlaklıktaki ledlere bakmak kalıcı göz hasarına neden olabilir. Led ışığına benzer başka bir yoğun parlaklıktaki ışığa bakmak da tıpkı bir kağıdı yakmak için güneş ışınlarını kullanmak ya da bir büyüteç kullanarak ateş yakmak gibi retina üzerinde benzer etkiye sahip olabilir. Bu durum fotokimyasal reaksiyon olarak adlandırılır ve potansiyel hasar, maruz kalma sürecinin yanı sıra ışığın yoğunluğuna da bağlıdır.
3.Okuma için kullanılan led lambaları
Bugüne kadar herhangi bir bilimsel araştırma led ışığıyla okumanın gözlere zarar verdiğine dair bir şey kanıtlamıştır.

Alıntı ile Cevapla