Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-28-2015, 10:42 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Deri Ceket Nasıl Saklanır?




Deri ceketler, son zamanların en moda parçalarının başında geliyor. Her türlü kıtyafetle uyum içerisinde olan ve giyildiği anda giyene genç ve tarz bir görüntü katan deri ceketler, herkesin dolabında bulunması gereken giyim parçalarının da başında gelmektedir. Deri ceketlerin oldukça popüler olduğu şu günlerde, derinin bakımını yapmak ve doğru saklama koşullarına uymak, deri ceketin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Deri ceketi korumanın ilk yollarından birisi, deriyi korumak için asitsiz bez veya kağıda sarmaktır. Bu sayede deri dış etkenlerden ve toz, kir gibi deriye zarar verecek elementlerden korunmuş olur. Aynı zamanda beyaz bir tülbent veya beyaz kumaş da derinin hava almasını sağlayarak koruyacaktır. Plastik ve naylon gibi hava almayan malzemelerle, deri ürün biraraya getirilmemelidir. Deri ürün aynı zamanda gamboç gibi kıyafeti koruyan kılıflar içerisinde de sağlıklı bir şekilde saklanabilir.
Deri ceket, sezon sonunda dolapta saklanmadan önce, toz ve kirden arındırılmalıdır. Böylece deri yüzeyi nefes alacak ve uzun süreli kullanıma olanak verecektir. Soğuk suya batırılan bir parça bezle deri üzerindeki toz temizlenir. Eğer deri üzerinde inatçı bir leke veya kalıcı bir koku varsa, deri temizleme konusunda profesyonel hizmet veren yerlerden yardım alınması doğru olacaktır. Deri üzerinde uzun süre kalan leke ve kokular, derinin kimyasını bozarak deri üzerinde kalıcı zararlar bırakabilir.
Deri ceketler, ısı ve sıcaktan mümkün olduğunca uzak tutulmalıdır. Güneş ışığı ve sıcak altında bırakılan deri ceketler genişler. Deri ceket her zaman, kuru ve serin bir dolapta muhafaza edilmelidir. Derinin bir türü olan süet ceketler, saklanmadan önce fırça yardımıyla toz ve kirden arındırıldıktan sonra giysi dolabında saklanmalıdır.
Deri ceketler, uzun ve geniş askılarda asılarak dolaplarda saklanmalıdır. Ahşap giysi dolapları hava geçiren özellikleriyle, derinin doğru koşullarda saklanmasını kolaylaştırır. Giysiler birbirine çok yakın asılmamalıdır. Bu, derinin nemlenmesine ve hava almamasına neden olur.
Çok nemli ortamlar da derinin zarar görmesine neden olur. Nemden arındırılmış kuru yerler deri dostu ortamlardandır. Uzun süre giysi dolabında bırakılan deri ceket, periyodik aralıklarla havalandırılmalıdır. Böylece deri, parlaklığını ve canlılığını uzun süre korur.


Alıntı ile Cevapla