Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-06-2015, 09:23 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Hoşsohbet Biri Nasıl Olunur?




Size vereceğiz birkaç basit öneriyi izleyerek konuşma becerilerinizi geliştirmeniz mümkün. Basit bir ipucu, konuştuğunuz kişiye karşı dikkatli ve saygılı olmaktır. Sohbet tek taraflı olamaz; genellikle iki veya daha fazla kişi arasında geçen bir dialogtur. Hoşsohbet kişi, öylesine değil muhabbetin dinamiklerine göre konuşmaya katılan ve karşılık veren kişidir.
Talimatlar:
  1. Konuşma sırasında göz teması kurun. Konuştuğunuz kişinin gözlerine bakmak sohbetinizle ilgilendiğinizi gösterir. Ayrıca konuşmayı takip ederek daha başarılı etkileşim sağlamanıza da yardımcı olur. Bir sohbet sırasında iletişim sözlü olduğu kadar sözsüz de sağlanabilir. Konuştuğunuz kişiye karşı dikkatli davranmak sizin ne demek istediğinizi anlamakta güçlük çekip çekmediklerini anlamanıza da yardımcı olur.
  2. Konuşmaya hakim olmaya çalışmayın. Karşınızdaki konuşurken onu dikkatle dinleyin ve kendini ifade etmesine izin verin. Sözünü veya fikirlerini bölmekten ya da onun yerine tamamlamaktan kaçının.
  3. Açıkça, duyulabilir bir tonda ve iyi bir hızda konuşun. Bir kişi mırıldanarak, çok hızlı veya çok yavaş bir şekilde konuştuğunda muhabbet rahatsız edici olabilir.
  4. Eğer sohbet konusuna pek aşina değilseniz, biliyormuş numarası yapmayın. Egonuzu bir kenara bırakın ve öğrenmek için bu fırsatı kullanın. Hoşsohbet biri olmanız, sürekli konuşmanız gerektiği anlamına gelmez. Konuyla ilgilendiğinizi gösteren anlamlı sorular sorun.
  5. Bir günlük tutun; bu da kendinizle sohbet etme antrenmanı gibi bir şeydir. Bu bazı olayları atlatmak ve gününüzü oluşturan farklı deneyimleri düşünmenin bir yoludur. Hoşsohbet kişinin anlatacak çok ilginç şeyleri vardır, çünkü yaşadıkları ve kendisi hakkında aynı zamanda da dünya gündemi, okuduğu kitaplar, dinlediği müzikler gibi şeyler hakkında düşünür.

Alıntı ile Cevapla