Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-06-2015, 09:26 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kendi Kendinizi Motive Etmenin Yolları




Öz-motivasyon hedeflerinizin farkında olarak kimsenin yardımına ihtiyacınız olmadan bir şeyleri kendi başınıza başarabilmeniz anlamına gelir. Birileri sizi dürtmeden ev işlerinizi veya ödevlerinizi düzenli olarak yapabiliyorsanız, bu öz-motivasyon sahibi olduğunuzu gösterir.
1-Kendinize bir şeyi yapmamanın sonuçlarını hatırlatın. Ödevlerinizi yapmadığınızda neler olacağını düşünün. Öğretmeniniz muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacak veya size ceza verecek ya da notunuzu kıracaktır.
2-Uzun vadeli hedeflerinize odaklanın. Eğer iyi bir üniversiteye girmek istiyorsanız notlarınızı yüksek tutmanız önemlidir. Bunun için de ödevlerinizi yapmanız ve sınavlara çalışmanız gerekir. Kendinizi motive etmek için uzun vadeli hedeflerinizi kullanın.
3- Küçük ve ulaşılabilir hedefler belirleyin. Eğer tamamlamanız gereken 10 sayfalık bir dönem ödeviniz varsa, bunu ufak ve daha kolay adımlara ayırın. Örneğin, ilk hedefiniz giriş paragrafını yazmak, daha sonraki hedefiniz ise birinci sayfayı tamamlamak olabilir. Tüm ödevi bitirene kadar kendinize hedefler belirlemeye devam edin ve ilerlemelerinizin için kendinizi ödüllendirin.
4-Azimli ve sabırlı olun. En hevesli insanlar bile bazen motivasyonlarını yitirerek arkada kalabilirler. Karşınıza bir terslik çıktığında, sabırlı olun. Bir mola verin ve yeniden işinizin başına dönün.

Alıntı ile Cevapla