Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-10-2015, 10:47 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Mezunları Hangi Alanlarda Çalışır?



Kimyasal üretim yapan fabrikalara teknisyenler ve mühendis yetiştiren Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümü, temel olarak matematik, fizik, kimya, biyoloji ve endüstriyel bilgilerini kullanarak çevre ve teknoloji ile ilgili sorunları çözmeye yaran bir mühendislik programıdır
Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümü mezunları genel olarak ilaç, kimya ve diğer endüstriyel ürünlerle ilgili üretim yapan fabrikalarda çalışır. Bu fabrikalarda ürünlerin üretimi, kontrolü, yapısı ve imalat aşamasında kullanılacak olan maddi olanaklarını kontrol eden mühendisler, geliştirme ve araştırma departmanlarında görev alabilirler. Fabrikaların verimli çalışması ve yenilikçi ürünler ortaya koyması için teorik bilgileri kullanan bölüm mezunları bu esnada kullanılması gereken araç ve gereçleri de belirler. Üretim için gerekli olan reçeteleri, maddeleri ve diğer ürünleri denetleyen ve karar veren mühendisler, diğer disiplinlerde bulunan mühendislerle de işbirliği içerisindedir. Özellikle endüstri mühendisleri ile aynı ortamda çalışabilen kimya mühendisleri bir tesisin kuruluş aşamasında da aktif bir şekilde rol oynayabilir.
Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümü mezunlarının çalışma alanlarının içerisinde tıp ve kimya çalışmalarının yapıldığı laboratuvarlar da bulunur. Burada yeni kimyasal ürünler hakkında çalışmalar yapabilir. İlaç sanayisinde faydalı olacak ürünlerin denetlenmesinde ve keşfinde bulunabilir. Hastaneler ve tahlil merkezlerinde de görev alabilen mühendisler, sağlık sektöründe önemli görevlerde bulunabilir.
Bölüm mezunları ilaç fabrikalarında ilaçların düzenlenmesi ve üretilmesinde çalışabilir. Bunun dışına çeşitli kozmetik ürünlerini ve diğer temizlik malzemelerinin üretiminin yapıldığı fabrikalarda kalite kontrol departmanlarında ve üretim bölümlerinde aktif bir şekilde görev alabilirler.
Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümü mezunları Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na bağlı olarak da çalışabilirler. Bir devlet kurumu olduğu için bu kadrolara KPSS puanı ile atama yapılır. Kamu sektöründe çalışmayı isteyen kişiler bu alanda uzman yardımcısı, uzman ve mühendis olarak çalışabilir.
Bu bölümden mezun olan kişiler kimya bölümü veya kimya mühendisliği alanında akademik kariyer de yapabilir. İlgili bölümlerde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan kişiler, iki alanda da öğretim üyesi olarak çalışabilir. Bölüm mezunlarının bu alanda yabancı dil bilgisi yeterli olmalıdır.
Alıntı ile Cevapla