Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-14-2015, 09:33 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kano Nasıl Bir Spordur?




Tarihte ulaşım, yük taşımacığı ve toprak savaşlarında kullanılan kano, bu yönüyle çok köklü bir geçmişe sahiptir. İlk olarak ahşap olarak üretilmesine rağmen son yıllarda farklı türdeki malzemelerle üretilmiştir. Kano ilk üretim amacından farklı olarak günümüzde su sporu olarak belirli yerlerde yapılır. İlk defa 1936 yılında Berlin'deki olimpiyatlarda kendini göstermiştir.
Kano alanında ilerlemek isteyenler 12 yaşından itibaren çalışmalara başlamalıdır. Bu spor kendi içerisinde çeşitli türler barındırır. Bununla birlikte 40-50 yaşlarındaki kişiler de bu sporun kendine uygun türünde faaliyette bulunabilirler. Kano çok farklı kesimlerden insanları buluşturabilen bir spordur. Engelli kişilerde kendi dallarında kano sporunu rahat bir şekilde yapabilirler.
Türkiye sahip olduğu su kaynaklarıyla kano yapımına uygun bir yapıya sahiptir. Kano yapabilmek için belirli bir su türüne gerek yoktur. Eğer bulunulan çevrede durgun su varsa durgun su kanosu yapılır. Bir akarsu kenarında ise akarsu kanosu yapılır. Deniz kenarında bir yerdeyse de yine deniz kanosu yapılır. Kano bu yönüyle kullanılmaya elverişli bir spor türüdür.
İlk defa kano sporu yapacaklar için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Can yeleği mutlaka takılmalıdır. Kano içerisinde kesinlikle ayağa kalkılmaz. Gereksiz eşyalar alınmaz, fazla yükten kaçınılır. Bunun yanında elektronik cihazlarında ıslanma tehlikesine karşı gerekli önlemler alınmalıdır.
Kano sporunda lisans sahibi olmak isteyen sporcuları şu adımları takip etmeleri gerekir: Kişi öncelikle yaşadığı şehirdeki Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğüne gidip ilk başvurusunu yapmalıdır. Başvurulacak kişinin durumuna göre lisans türü ferdii olarak çıkartılabilir. Ferdii lisans türünün yanında o bölgede bulunan kulüpler aracılığıyla da kulüp lisansı başvurusunda bulunulabilir. Lisans çıkarma işlemleri sırasında ilk etapta yüzme bilmek şartı aranır. Bunun yanında başvuru esnasında;
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık kuruluşundan alınmış belge
  • 3 adet vesikalık fotoğraf belgelerini temin etmek gerekir.
Bu belgelerle ve ön şartla ilgili işlemlerini tamamlayan sporcular kısa sürede lisansına kavuşmuş olur. Lisans başvurusu kabul edilen sporcular yıl boyunca federasyon tarafından düzenlenen tüm faaliyetlere katılabilirler. Federasyonun sağladığı bütün imkanlardan da yararlanabilirler.
Alıntı ile Cevapla