Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-25-2015, 07:21 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kitap Nasıl İncelenir?




Hafta sonları gezmek için alışveriş merkezlerine gittiğimiz zamanlar olur. Buralarda yeni çıkanlara bakmak ya da almayı düşündüğümüz için kitapları inceleyebiliriz. Bu gibi durumlarda eğer zamanımız da yoksa alacağımız kitabı hızlı hızlı inceleriz. Alacağımız kitabın bize uygun olup olmadığını da bu incelemeler sonucunda karar veririz. Bu gibi durumlarda da az zamanda etkili bir inceleme yapabilmek için bazı ince noktalar vardır. Peki bu ince noktalar nelerdir?
  • Bir kitabı incelerken sadece kapağına bakıp ya da iç sayfalarını karıştırıp size uygun olduğunu anlayamazsınız. Kapağını açıp içini etkili bir biçimde sentezlemeniz gerekir.
  • Arka kapağındaki özet kısmını okumanız ya da varsa yorumlardan faydalanmanız sizin için iyi olacaktır.
  • Kitabın iç sayfalarına bakmadan önce içindekiler kısmını incelemeniz bu noktada çok önemlidir. İçindekiler kısmındaki başlıkları iyi okumalı incelemenizde en çok zamanı buna ayırmalısınız.
  • Eğer zamanınız varsa önsöz kısmını da okuyabilirsiniz. Bu size yazarın kitabı yazış amacı hakkında bilgiler verecektir. Böylece sizin de amacınıza uyum sağlayıp sağlamadığını anlayabilirsiniz.
  • İçindekiler kısmında dikkatinizi çeken bir başlık varsa açıp o bölümden biraz okuyabilirsiniz. Böylece hem kitabın dilini anlayacak hem de yazarın uslübu hakkında fikir sahibi olacaksınız.
Çoğu zaman kitapçıların küçük olması ya da zaman kısıtlılığı yüzünden almak istediğimiz kitabı kısa sürede almaya çalışırız. Aldığımız kitaptan da keyif almak adına kitabı iyi analiz etmeliyiz. Bu küçük noktalara dikkat ederek kitap seçiminizi yapabilir, okuyacağınız kitaptan keyif alabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla